NEWS

Cumpără următoarea mașină la mână a doua din parcuri auto de renume! Altfel, riști să cazi in capcana samsarilor

Când vine vorba de achiziționarea unei mașini la mână...

Jandarmii Dâmbovițeni promovează comportamentul responsabil și prevenția în rândul elevilor

Un comportament adecvat la școală, un limbaj corespunzător în...

Diferența dintre latex și spuma cu memorie – cum faceți cea mai bună alegere

Saltea din spumă cu memorie sau din latex? Alegerea unei saltele este o decizie care trebuie analizată bine, înainte de a comanda online sau de a cumpăra salteaua dorită din magazine. Iată de ce, în acest articol, vă prezentăm în detaliu și latex cu caracteristicile acestor 2 materiale de bază în fabricarea saltelelor.

Despre Latex

Latexul este un material care se întâlnește des în compoziția anumitor saltele. Este apreciat pentru capacitatea sa de a reveni la forma inițială, imediat ce presiunea exercitată asupra lui încetează.

Există 2 tipuri de latex: latex natural din arbori de cauciuc și latex sintetic. Prima este o variantă naturală, ecologică, iar a doua este procesată industrial, mai economică.

Despre spuma cu memorie

Dezvoltată în anii 1960 de NASA, tehnologia spumei cu memorie (spumă vâscoelastică) poate fi utilizată în compoziția anumitor saltele, cel mai adesea fiind vorba de spumă poliuretanică. Spre deosebire de spuma de latex, spuma cu memorie revine încet la forma sa inițială și păstrează mai mult timp forma corpului cuibărit în ea.

Spuma cu memorie și spuma de latex sunt materiale de ultimă generație care îmbunătățesc confortul în timpul somnului, oferă un sprijin comod corpului și coloanei vertebrale. Dar, în ciuda aspectelor comune cele 2 saltele prezintă și anumite diferențe. Principala diferență dintre aceste două materiale este că latexul își revine foarte repede la forma sa. Vorbim aici despre reziliență. Spuma cu memorie ( Memory Foam) are efectul opus si memorează forma corpului, pentru a reveni puțin câte puțin la starea inițială.

Avantajele saltelei din spumă cu memorie

Salteaua din spumă cu memorie este o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de dureri de spate. Deoarece se potrivește perfect cu forma celui ce doarme permite distribuția optimă a punctelor de presiune.

Dar nu este doar o saltea potrivită doar atunci când suferiți de dureri lombare sau cervicale. Este, de asemenea, o soluție perfectă de dormit pentru cei care dorm pe o parte, deoarece asigură alinierea corectă coloanei vertebrale și a gâtului.

În plus, datorită poziției sale independente de dormit, este salteaua preferată pentru cupluri în care unul dintre ei (sau ambii) tind să se miște mai mult în timpul nopții. Dacă achiziționați noua saltea profitând de promoții saltele 160 x 200, veți putea opta pentru modele hipo- alergice, tratate cu extracte de lavandă sau aloe vera, care calmează și oferă un somn mai liniștit.

Dezavantajele saltelei din spumă cu memorie

Fata de salteaua din latex, salteaua din spuma cu memorie are anumite dezavantaje. Defectul său principal este lipsa de ventilație. De fapt, nu permite aerului să treacă în mod corespunzător prin material. Drept urmare, vara, reține căldura, ceea ce poate provoca dificultăți de somn, mai ales persoanelor care transpira mult. Prin urmare, nu recomandăm salteaua din spumă cu memorie dacă sunteți predispus la acest tip de probleme.

Optează în schimb pentru o saltea hibridă , cum sunt de exemplu saltelele formate din spumă cu memorie și alte straturi, cu zone diferite de confort pentru distribuirea punctelor de presiune, oferind o susținere fermă, care ajută la un somn odihnitor. De asemenea există opțiunea de a folosi saltele topper care acoperă eficient salteaua din spumă cu memorie, dacă doriți o senzație mai răcoroasă.

Avantajele saltelei din latex

Salteaua din latex se deosebește de salteaua din spumă cu memorie datorită rezistenței sale. O saltea comodă, cu rezistență mare, este salteaua potrivită pentru toate tipurile de dormitoare, deși este nevoie de timp, inițial, pentru a vă obișnui cu senzația oferită de această saltea.

În plus, este o saltea care oferă o durabilitate bună. Spre deosebire de salteaua din spumă cu memorie, aceasta oferă o ventilație optimă și o bună prospețime, datorită orificiilor de pe suprafața sa.

Dezavantajele saltelei din latex

Primul dezavantaj al latexului este prețul acestuia. Foarte scump, nu este accesibil tuturor buzunarelor. Înainte de a opta pentru acest tip de saltea, est recomandat să vă asigurați că nu sunteți alergic la latex. Într-adevăr, chiar dacă este un fenomen rar, unii oameni nu suportă contactul cu latexul. Nu ezitați să testați această soluție de dormit, dacă aveți posibilitatea, înainte de a decide achiziția finală.

Concluzii

Saltelele din latex sunt imune în mod natural la mucegai și acarienii de praf, fiind recomandate persoanelor predispuse la alergii. Suportul oferit de saltelele din latex natural este deosebit de benefic pentru persoanele care suferă de dureri de spate sau de articulații. Salteaua Memory foam atrage consumatorii mai ales pentru relaxarea excelentă și confortul pe care le oferă. Acest aspect se datorează materialului din care este realizată. Nici prea moale, nici prea dură, salteaua din spumă cu memorie este concepută pentru a fi comodă și pentru a se adapta la corpul fiecărei persoane.

Alegeți salteaua preferată, conform propriilor preferințe, pentru a vă bucura de un somn liniștit și odihnitor.

Recente

Jandarmii Dâmbovițeni promovează comportamentul responsabil și prevenția în rândul elevilor

Un comportament adecvat la școală, un limbaj corespunzător în...

Nu rata

Jandarmii Dâmbovițeni promovează comportamentul responsabil și prevenția în rândul elevilor

Un comportament adecvat la școală, un limbaj corespunzător în...

Săptămâna Altfel la Centrul Județean de Cultură: Elevii se inițiază în arta tradițională și eco-friendly

Ieri, la sediul Centrului Județean de Cultură au debutat...

** Vip Net – Garanția Siguranței: Instalare Profesională a Camerelor Video cu Deplasare Gratuită în București și Ilfov**

Într-o lume în care securitatea este tot mai presantă, fie că este vorba despre protejarea casei sau a afacerii, alegerea unei soluții de supraveghere...

Cumpără următoarea mașină la mână a doua din parcuri auto de renume! Altfel, riști să cazi in capcana samsarilor

Când vine vorba de achiziționarea unei mașini la mână a doua, alegerea unei surse de încredere este crucială pentru a te asigura că faci...

Jandarmii Dâmbovițeni promovează comportamentul responsabil și prevenția în rândul elevilor

Un comportament adecvat la școală, un limbaj corespunzător în familie și în societate, precum și consecințele consumului de substanțe interzise – sunt doar trei...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.