NEWS

Învățarea prin joc- echilibru sau focalizare, în funcție de nevoile identificate

La Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Târgoviște s-a...

Salonul de Grafică „Marin Petre Constantin”, ediția a II-a 

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, instituție de cultură...

Ești începător la Baccarat? Iată semnificația câtorva termeni care te vor ajuta mai târziu

Jocul de Baccarat vine la pachet cu un vocabular bogat, alcătuit din termeni specifici. Aceștia pun bazele solide necesare în descrierea detaliilor și a regulilor specifice, jocul fiind mai ușor de înțeles și abordat în acest fel. Totuși, se prea poate să te întrebi de ce există chiar atât de mulți termeni diferiți și unici în acest joc. Ei bine, este vorba de un joc cu o istorie îndelungată. De-a lungul timpului, diverse culturi și tradiții și-au lăsat marcate amprentele, ajutând la conturarea regulilor, în funcție de specificul fiecărei regiuni și a perioadei de timp. Așa cum în sloturi întâlnești diverse oportunități, cum sunt și popularele rotiri gratuite, în Baccarat poți găsi diverse versiuni, care de care mai avantajoase și interesante. Așa cum este de așteptat, fiecare variantă poate să aducă la suprafață termeni diferiți. Partea bună este că, în mare parte există câțiva termeni comuni, întâlniți în toate variantele de joc.

Natural

Termenul „natural” este întâlnit în baccarat atunci când prima mână de două cărți, distribuită unui jucător, are o valoare totală de 8 sau 9. Practic, este vorba de cel mai bun rezultat care poate fi obținut în urma primei runde de joc. Atunci când te regăsești în acest context trebuie să conștientizezi câteva aspecte. În primul rând, ai întâmpinat o mână foarte puternică, care poate fi neutralizată dacă și mâna băncii este un natural. Acest lucru duce la o egalitate, considerată în termenii specifici un „push”. Când apare un natural, jocul se oprește imediat și situația este analizată. Nu mai sunt trase alte cărți. Mâna cu natural este declarată câștigătoare, dacă cealaltă parte nu deține un natural. În cazul unui câștig, de multe ori s-a observat că se plătește la o rată de 1:1 pentru Punto și 19:20 pentru Banco, de către casă.

Palette

Termenul „palette”, în română tradus drept ”paletă”, se referă la instrumentul folosit de dealer pentru distribuirea cărților la masă. Este vorba de o placă lungă și subțire, realizată de obicei din lemn sau dintr-un material plastic durabil, care se folosește pentru a extrage cărțile după amestecarea lor. Tot cu această paletă, cărțile sunt plasate pe masă în timpul distribuirii. În lumea baccaratului se consideră că paleta este un instrument care optimizează distribuirea rapidă și eficientă a cărților la masă, într-un mod clar și controlat. În plus, în acest fel se evită manipularea accidentală a cărților, asigurând un mediu corect pentru toți participanții. Din punct de vedere estetic, paleta este apreciată pentru capacitatea de invocare a atmosferei clasice.

Punto

În baccarat, când un pariu este plasat pe mâna jucătorului, se folosește termenul „Punto”. Originile cuvântului provin din limba italiană, traducându-se drept „punct” sau „jucător”. Astfel, „Punto” reprezintă una dintre cele trei opțiuni de pariere, alături de Banco (banca) și egalitate. Dacă ai ales să plasezi un pariu Punto, vei câștiga atunci când mâna jucătorului câștigă. În mod normal plata se conformează la rata de 1:1, primind înapoi suma pariată plus o sumă egală cu miza.

Shoe

Am vorbit puțin mai sus despre paleta din baccarat. După cum am explicat, cu ajutorul paletei cărțile sunt distribuite jucătorilor. Ce nu am menționat, însă, este că toate cărțile sunt inițial amestecate și plasate într-un „shoe”, un instrument în care se stochează cărțile. Poate fi vorba de o cutie sau alt instrument încăpător, în care au loc mai multe pachete de cărți de joc. Folosirea acestui instrument asigură eficiența jocului, având în vedere că se poate menține cursivitatea și dinamica, fără a integra pauze pentru amestecarea cărților. Jocul este, așadar, mai rapid și mai puțin predispus riscurilor. Manipularea accidentală sau intenționată a cărților este evitată, oferind mai multă transparență modului în care este desfășurat jocul. Corectitudinea este observată și nu rămâne loc de suspiciuni, atunci când cărțile sunt introduse în ”shoe” în prezența jucătorilor și nu sunt atinse. În funcție de versiunea de baccarat aleasă și de cazinoul frecventat, numărul de pachete de cărți plasate în ”shoe” va varia.

Shuffle Up

Termenul „Shuffle Up” nu reprezintă un instrument, ci o procedură. Este vorba de amestecarea cărților, înainte ca acestea să fie plasate în shoe sau distribuite cu paleta. Procedura este o practică standard care asigură caracterul aleatoriu și corect al amestecării, înainte de începerea fiecărei runde. Se previne astfel chiar și frauda. După shuffle up are loc distribuirea cărților. Jucătorii își doresc ca fiecare rundă să fie imprevizibilă și că rezultatele jocului nu sunt influențate. Unii jucători încearcă să pună în practică, atât în Blackjack cât și în Baccarat, o abordare strategică frauduloasă. Este vorba de numărarea cărților, o strategie care constă în încercare de a ghici ordinea cărților sau de a anticipa rezultatele următoarelor mâini. Desigur, procesul de shuffle up ajută la menținerea secretului informației despre orice aspect al cărților.

Concluzie

Am revizuit o varietate de termeni, care cu siguranță te ajută să înțelegi mai bine jocul Baccarat.  Aceste detalii reușesc să aducă un plus de entuziasm și adrenalină atmosferei, facilitând comunicarea și înțelegerea între jucători și dealeri. Poate ai observat că, deși termenii sunt atât de variați, jocul rămâne modest în ceea ce ține de complexitate, prezentând reguli relativ simple. Deși jocul este simplu, desfășurarea jocului s-ar putea complica datorită caracterului social, dacă nu ar exista câteva noțiuni de bază care să ghideze întregul joc. Astfel, termenii din Baccarat generează o atmosferă distinctă, dar accesibilă jucătorilor. Limbajul specific ajută la generarea unui cadrul temporal clasic, adăugând un element de rafinament și tradiție.

Recente

Învățarea prin joc- echilibru sau focalizare, în funcție de nevoile identificate

La Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Târgoviște s-a...

Salonul de Grafică „Marin Petre Constantin”, ediția a II-a 

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, instituție de cultură...

Nu rata

Învățarea prin joc- echilibru sau focalizare, în funcție de nevoile identificate

La Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Târgoviște s-a...

Salonul de Grafică „Marin Petre Constantin”, ediția a II-a 

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, instituție de cultură...

Sancțiuni dure pentru echipele din fotbalul județean dâmbovițean 

Viitorul Cojasca și Viitorul Gheboaia pierd prin forfait jocurile...

Jandarmeria Dâmbovița se implică activ în campaniile de prevenire a consumului de droguri,  în rândul liceenilor

Un grup de prieteni potrivit, un comportament adecvat la școală și consecințele consumului de substanțe interzise – sunt doar trei dintre aspectele aduse în...

Învățarea prin joc- echilibru sau focalizare, în funcție de nevoile identificate

La Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Târgoviște s-a desfășurat  activitatea metodică  ,,Învățarea prin joc- echilibru sau focalizare, în funcție de nevoile identificate.” Elevii Eremia Nicoleta...

Salonul de Grafică „Marin Petre Constantin”, ediția a II-a 

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Dâmbovița, organizează anul acesta cea de-a doua ediţie a Salonului Anual de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.