Pokerul este un joc în care strategia nu ar fi eficientă și nu ar da rezultatele potrivite fără partea psihologică, atât de importantă, mai ales atunci când te joci la turnee, indiferent de miza acestora. Dominarea unui turneu de poker nu este o sarcină deloc simplă și chiar și pentru un jucător experimentat, problemele pot apărea destul de repede în timpul sesiunii. De cele mai multe ori, un astfel de turneu poate ajunge să dureze și câteva zeci de ore, deci înțelegi cât de important este pentru un jucător să țină cont de fiecare aspect care poate impacta eficiența sa din timpul jocului. Tocmai de aceea, astăzi avem câteva sfaturi și sugestii pe care le poți lua în considerare atunci când ești participant la un astfel de turneu.
Selecția jocului este crucială
Nu trebuie să fim noi cei care îți spunem că jocul la care urmează să menții un turneu de câteva ore, trebuie să fie și un joc la care te pricepi destul de bine. Nu vorbim aici despre o sesiune la sloturi unde câteva sute de rotiri fără depunere nu te vor obosi absolut deloc, ci vorbim despre un turneu de poker în toată regula, unde ai nevoie de toate resursele, energia, concentrarea și cunoștințele, pentru a-i putea învinge pe toți cei care se vor pune la masă cu tine. Așadar, de ce este importantă selecția jocurilor? Pentru că nu toate turneele de poker sunt la fel. Majoritatea dintre ele au structuri diferite, au mize și premii diferite, iar jucătorii sunt la rândul lor diferiți, fiecare având diferite niveluri de experiență, iar tu trebuie să fii acolo pentru a-i învinge pe fiecare dintre ei.
Un sfat extrem de important pentru cei care își doresc să domine un turneu de sloturi este să aleagă cu foarte mare grijă și atenție jocurile la care vor participa. Mai mult decât atât, tipul de poker și turneu pe care îl alegi trebuie să corespundă nivelului tău de experiență. Dacă te înscrii la turneele foarte importante, cu mize mari, premii mari și taxe mari de înscriere, fii sigur că vei întâlni acolo doar cei mai buni jucători dintre cei mai buni. Dacă nu consideri că deții toate abilitățile necesare pentru a face față unui număr mare de jucători profesioniști, nu ar trebui să te înscrii la astfel de turnee.
Mai mult decât atât, dacă te vei înscrie la un turneu unde știi că ești stăpân pe abilitățile tale și acolo se află doar jucători cu un nivel destul de mic de experiență împotriva cărora știi că nu vei avea probleme, acela este turneul potrivit pentru tine. Cu cât îți cunoști mai bine slăbiciunile și cu cât ești mai conștient de modul în care acționezi atât sub presiune, dar și când ești în câștig, cu atât ești mai pregătit pentru tot ceea ce te așteaptă.
Analizează cu atenție structura turneului
Trebuie să fii cât mai capabil să înțelegi nu doar modul în care trebuie să joci, dar și ceea ce trebuie să faci pentru a performa cât mai bine în fiecare etapă a turneului. Degeaba te descurci excelent la început, dacă nu ai o strategie foarte bine stabilită pentru adaptarea la creșterea blind-urilor și la reprizele de timp pe care trebuie să le gestionezi pe tot parcursul turneului. Toate aceste detalii sunt anunțate și detaliate în mod public fiecărui participant la turneu, așa că trebuie să te acomodezi cu ele cât mai repede. Mai mult decât atât, strategia ta trebuie adaptată suficient de bine la toată această structură de turneu, astfel încât să poți face procesul de adaptabilitate să îți vină natural în timpul turneului.
Practic, trebuie să știi fiecare moment în care blindurile vor crește, cât de rapid, cât de multe vor crește, etc. Astfel, vei știi când trebuie să devii mai agresiv, când trebuie să păstrezi chipsuri, când să abordezi un stil de joc mai strategic, iar asta nu face decât să te prezinte ca un adversar de temut în fața celorlalți jucători de la masă.
Privește, ascultă și observă
Jocul de poker poate fi caracterizat de foarte multe caracteristici și particularități, dar să spui despre poker că este doar un joc de cărți, este cel mai pueril mod de a descrie această capodoperă. Pokerul est eun joc al privirilor, al concentrării, al observării și al unui lung timp în care îți cunoști adversarii. Privește la modul în care jucătorii de la masă se comportă, reacționează, identifică gesturi, comportamente, tipare și moduri de joc. Doar așa vei putea pune stăpânire pe stilul lor de joc și numai așa vei lua deciziile corecte atunci când trebuie.
În timp ce încerci să afli cât mai multe informații despre adversarii tăi, fă tot posibilul pentru a dezvălui cât mai puține despre tine. Fii rece, fii o statuie și privește cum lumea din jurul tău începe să îți ofere avantaje fără să își dea seama.
Concluzie
Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le faci dacă vrei să te numești un jucător profesionist. Toate aceste procese și strategii fac parte din lista obligatorie pe care trebuie să o respecți mereu, iar de acolo, tot ce trebuie să faci este să fii din ce în ce mai bun.