JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
style1 style2 style3
AntenaDâmboviţa
.

ACTUAL

„ZIUA GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI”. VIDEO

Autor  Ultima actualizare: 29th May 2017

 Pentru al doilea an, în ziua de 28 mai, la Ghimpați, totul se animă, totul prinde viață, muzica, dansul și veselia umplu zările dând de veste cerului și pământului că ei, ghimpățenii, sărbătoresc „ZIUA GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI”.

Anul acesta s-au sărbătorit  445 de ani de atestare documentară a Ghimpațului. Mai mult, de la an la an, sărbătoarea ia o și mai mare amploare, deoarece implicare autorităților locale, a familiei Gheorghe și a altor oameni cu suflet mare  este tot mai mare. Când te apropii, la intrarea în sat,  ghimpățenii te invită, să lași la intrare grijile, întristările și să te bucuri alături de ei.  Pentru a retrăi cu adevărat istoria de acum 445 de ani, edilul Marius Caravețeanu a venit la Ghimpați călare pe cal.

După cum era de așteptat au fost comemorați cum se cuvine și eroii ghimpățeni, printr-o slujbă religioasă și depunere de coroane.

Pentru așa sărbătoare și pregătirile au fost pe masură din partea unor oameni cu suflet mare ai Ghimpațiului. Trebuie  să mărturism și faptul că frații Gheorghe, de fel din Ghimpați dar care de zeci de ani sunt în SUA,  au un aport la acesta sărbătoare.

Mă simt onorată să vă fiu alături într-un moment atât de important. Vă aduc gandurile mele de bine  şi vă urez pace, belşug şi bunăstare în localitate”, a declarat Raluca Rus, vicepreşedinte PNL Dâmboviţa.

Hristos a Înălţat, şi astăzi, ne-a binecuvântat, să avem o zi aşa frumoasă.”, a afirmat Aurelian Popa, prim-vicepreşedinte PNL Dâmboviţa.

Fiindcă este o sărbătoare, o sărbătoare a dumneavoastră ,a ghimpăţenilor, important este ca dumneavoastră să vă simţiţi bine şi să fiţi mândri de localitatea în care v-aţi născut şi în care trăiţi”, a declarat Gabriel Grozavu, prim-vicepreşedinte PNL Dâmboviţa.

Pe aceste locuri au  trăit oameni deosebiţi  care au avut grijă să transmită din generaşie în generaţie, respectul şi preţuirea pentru cei care au trecut pe aici, prin această localitate.”, a declarat Gabriel Plăiaşu, secretarul general al PNL Dâmboviţa.

Nu pot decât să mă bucur, că astăzi, într-o zi de 28 mai, poate că nu întâmplător ieri, vremea a fost urâtă, sărbătorim „ZIUA GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI””, a afirmat Dumitru Popa, viceprimarul oraşului Răcari.

S-a organizat și o tombolă cu premii dar  care pe de altă parte a avut și o latură umanitară. Cei ce au participat la tombol,  au cumpărat un bilet în valoare de 5 lei.   Toți banii strânși,  au fost donați  pentru doi copii  încercați de o boală destul de grea.

 De la ghimpățenii cu suflet mare am aflat multe lucruri despre așezarea care a luat ființă în urmă cu 445 de ani.

În Ghimpaţi este sărbătoare, o sărbătoare pornită cu ceva timp în urmă ca şi idee, însă s-a materializat anul trecut, atunci, când am punctat pe harta istoriei noastre, 444 de ani  de atestare documentară. O idee venită din Ghimpaţi, o idee venită de la un grup de iniţiativă din acest cartier. O mână de oameni inimoşi  care fac cinste localităţii Ghimpaţi şi nu numai. Asemenea  echipă mi-aş dori  în fiecare localitate din Răcari dar şi din judeţul Dâmboviţa,  pentru că aceştia pot duce mai departe tradiţia şi istoria. Dacă nu ne cunoaştem istoria, nu putem avea pretenţii prea mari de la viitor ”, a declarat primarul  oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu.

Când am aflat de vestea acesta cu evenimentul  de la Ghimpaţi, m-a mişcat foarte mult. Imediat am luat o iniţiativă, i-am mişcat pe toţi fraţii mei şi l-am spus că trebuie să ne implicăm cu voie bună, cu doi purcei. Anul trecut nu am putut ajunge la Ghimpaţi  însă anul acesta am venit din America ca să fiu alături de ghimpăţeni. Împreună cu fraţii mei din SUA, susţinem acest eveniment ”, a spus Cornel Gheorghe, ghimpăţean care locuieşte în America  şi susţinător al evenimentului.

Sunt promotorul  acestui eveniment. De la mine şi de la domnul Mircea Gheorghe, a plecat scânteia acestui eveniment  pe care cred că am reuşit să-l promovăm  şi chiar locuitorii din Ghimpaţi sunt plăcut impresionaţi. Sper că vom reuşi şi în următorii ani  să realizăm evenimentul cu sprijinul domnului primar şi al celorlaţi colegi care ne sunt alături. ”a declarat Valentin Mircea, consilier local şi iniţiatorul  evenimentului.

Fiind din zonă, mi-am dorit foarte mult să dezvolt o activitate în zona natală. Este foarte util şi facil . Lucrez cu oameni din Ghimpaţi şi celelalte zone ce aparţin Răcariului. Te poţi dezvolta şi la Ghimpaţi, unde sunt oameni harnici. ”a spus Constantin Daniel,om de afaceri

Ghimpățenii se mândresc și cu  Asociația Columbofililor ” Voiajorul Ghimpați ” care  are rezultate notabile.

Din 2013, la Ghimpaţi , am înfiinţat Asociaţia Columbofililor”Voiajorul Ghimpaţi”.Avem 34 de membrii şi ne mândrim că  alături de noi, avem un nou membru, pe domnul primar Marius Caraveţeanu ”, a declarat Vasile Mugurel Tănase, preşedintele tehnic-sportiv al Asociaţiei Columbofililor”Voiajorul Ghimpaţi”.

Vreau să felicit tot ghimpăţenii pentru această sărbătoare. La Ghimpaţi sunt oameni  harnici. De câte ori intru în Ghimpaţi , vă spun sincer că renasc. Avem la Clubul ”Voiajorul Ghimpaţi” rezultate notabile. ”a afirmat Gabriel Nicolae, preşedinte al Asociaţiei Columbofililor ”Voiajorul Ghimpaţi”.

Cântecul și voia bună nu au lipsit din program. Pe lângă ghimpățenii care au creat un program artistic deosebit, ziua a fost întregită cu programul artistic susținut Tarful Costică Piroiu.Nu au lipsit nici purceii la proţap. Vechea aşezare Ghimpați se mândreşte cu oamenii locului, dar şi cu trecutul ei. Dintre locuitorii acestei localități, de-a lungul veacurilor, s-au ridicat oameni care fac cinste locului.

Related articlesDÂMBOVIŢA

LUNA NATIONALA A INFORMARII DESPRE VACCINARE

LUNA NATIONALA A INFORMARII DESPRE VACCINARE. VACCINAREA – INVESTIȚIE ÎN VIITOR! Direcţia de Sănătate Publică

NENOROCIRILE SE ŢIN LANŢ, BĂRBAT ELECTROCUTAT LA PESCUIT

NENOROCIRILE SE ŢIN LANŢ în județul Dâmbovița, o tragedie s-a produs cu puțin timp  în zona Lacului

Cazurile de COVID-19 în unitățile școlare

Cazurile de COVID-19 în unitățile școlare ,în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, situația

ACCIDENT LA DRAGODANA. A fost la un pas de explozie

Pe DN72- Dragodana, o femeie de 31 ani, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen,

Unul dintre spitalele Găeşti, Moreni sau Pucioasa trebuie să devină spital dedicat tratării cazurilor de COVID-19

Trebuie să înţelegem oameni buni că prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi şi prin alte măsuri stricte ce trebuie luate urgent de instituiile abilitateACTUAL

Sesiune de informare a cetățenilor privind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu structurile de informare

Mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, puse în aplicare de poliţişti

Mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, puse în aplicare de poliţişti. La

Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița – Eveniment – 21 ianuarie 2022

Vineri, 21 ianuarie 2022, orele 13.00, la sediul Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa  se desfăşoară concursul judeţean

Valul cinci bagă autoritățile în ședință

Valul cinci bagă autoritățile în ședință. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a organizat o

ȘCOLILE SE DESCHID în funcție de GRADUL DE VACCINARE AL PERSONALULUI din unitățile școlare

ȘCOLILE SE DESCHID în funcție de GRADUL DE VACCINARE AL PERSONALULUI din unitățile școlare, anunțulArticole Recente


SOCIAL

ANAF derulează, în 2022,  proiecte pilot în vederea stimulării conformării voluntare

Agenția Națională de Administrare Fiscală intensifică, în anul 2022, activitățile de îndrumare și asistență în

Jandarmeria Dâmbovița – „172 de stejari pentru România”

Jandarmeria Dâmbovița – „172 de stejari pentru România”. Jandarmii dâmbovițeni s-au alăturat și anul acesta

Proiectele a 6 drumuri județene, depuse de CJD pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

Proiectele a 6 drumuri județene, depuse de CJD pentru finanțare prin Programul Național de Investiții

Certificatul verde COVID pentru acces în restaurante, baruri, cluburi și discoteci dar și la nunți,botezuri

Certificatul verde COVID pentru acces în restaurante, baruri, cluburi și discoteci dar și la nunți,botezuri, se introduce dacă rata de infectare trece de 3 la mie

ANM a emis INFORMARE METEOROLOGICĂ

ANM a emis INFORMARE METEOROLOGICĂ,interval de valabilitate: 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00

Legea consumatorului vulnerabil, promulgată și se aplicată de la 1 noiembrie 2021

Legea consumatorului vulnerabil, promulgată și se aplicată de la 1 noiembrie 2021

Din 15 septembrie 2021, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spații deschise

Din 15 septembrie 2021, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spații deschise, decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa

Titu: Prins cu o cască în ureche în timpul examenului de Bac

La Proba E)c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 au fost prezenți 2785

Jandarmii montani au continuat acțiunile de informare a turiștilor în Munții Bucegi

Weekend-ul trecut, jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au desfășurat 34 de acțiuni

Un tânăr de 19 ani, s-a izbit cu autoturismul de un copac

s-a izbit cu autoturismul de un copac

Unul dintre spitalele Găeşti, Moreni sau Pucioasa trebuie să devină spital dedicat tratării cazurilor de COVID-19

Trebuie să înţelegem oameni buni că prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi şi prin alte măsuri stricte ce trebuie luate urgent de instituiile abilitate

Informare privind proiectul “Venus- Împreună pentru o viață în siguranță!”

           Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, implementează în calitate de

A fost inaugurat podul peste râul Slănic, din localitatea Gura Ocniței

Președintele Consiliului Juețean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole, secretarul județului – Ivan

Turişti ajutaţi de jandarmii montani

 Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit azi-noapte, în urma unui apel prin SNUAU

Iată cele 10 semne, prin care vei deosebi un om deștept de unul prost

„Te poți molipsi de prostie sau de înțelepciune la fel de ușor, ca de o

Incredibil dar adevărat, primarul  Ion Dicu s-a făcut singur cetăţean de onoare al comunei pe care o conduce

Sâmbătă, în comuna  dâmboviţeană Pietroșița,  s-a marcat Ziua localităţii.   Deşi pare absurd însă aceasta este

Reprezentanți ai Ministerului Economiei, vizită în județul Dâmbovița

Joi, 12 iulie 2018, Ion Radu, secretar de stat în Ministerul Economiei, însoțit de doi

Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut un bilanţ al rezultatelor Evaluării Naţional, Bacalaureatului şi primei etape  de admitere la liceu.

 Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut

Voluntarii Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița au distribuit 6 paturi nou nascuți și 356 cearceafuri către secția neonatologie a Spitalului Orășenesc Găești

Campania ,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, desfășurată în cadrul parteneriatului dintre

Primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul Axei prioritare 4

Vineri, 27 aprilie, s-a depus primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul

Situaţia drumurilor dâmboviţene

Societăţile dâmboviţene responsabile cu deszăpezirea au intervenit pe toate drumurile publice din Judeţul Dâmboviţa, astfel

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea Târgoviște din cadrul  Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea Târgoviște

Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri și lenjerii de către Crucea Roșie Română

Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri și

Zilele oraşului Răcari 2017

Pe parcursul a două zile, 12-13 august 2017,  oraşul Răcari  va îmbrăca hainele de sărbătoare.

VIDEO. Copil salvat dintr-un puț la Răcari, județul Dâmbovița

O fetiţă de 5 ani din orașul Răcari a fost salvată de pompierii dâmbovițeni. Copila

CJ Dâmbovița  a repartizat sumele pentru echilibrarea bugetelor locale

Consiliul Judeţean Dâmbovița a aprobat hotărârea privind repartizarea, pe anul 2017, a sumelor  defalcate din

Ghenosu, pe podium la Paştele Cailor

În municipiul Târgoviște, sâmbătă, 4 martie,bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele Cailor” sau

„Paştele Cailor”: Acest obicei este unic în România, specific comunităţii bulgarilor de la Târgovişte.

În municipiul Târgoviște, sâmbătă,  4 martie, bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele Cailor”

O clipă de neatenție dar și graba o putea costa viața pe o șoferiță în vârstă de 35 de ani

Accident grav pe Bulevardul Unirii din Târgoviște  O clipă de neatenție dar și  graba o

Blocul Dacia din orașul Fieni ce are în componență cinci scări, urmează să fie contorizat la nivel de imobil privind sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Blocul Dacia  din orașul Fieni   ce are în componență  cinci scări, urmează să fie  contorizat