Pentru a rezolva problema apei în orașul Pucioasa, încă de anul trecut primarul oraşului, Constantin Ana și viceprimarul Dan Sprinceană au preluat iniţiativa şi au găsit împreună cu echipa de la primărie o soluţie viabilă pentru ca locuitorii urbei să poată primi pe conducte o apă potabilă de o calitate foarte bună. Soluția vine de la o societate comercială privată din Fieni, care poate să livreze oraşului Pucioasa apă brută, industrială, de clasă superioară, care mai apoi să fie tratată şi filtrată în staţia de tratare a Companiei de Apă Pucioasa şi livrată populaţiei. Investiţia costă în jur de250.000 de euro şi ar scăpa oraşul de calvarul apei infestate cu clostridium. S-au făcut verificările, s-au făcut încercări, probe, iar apa este de câteva ori mai curată decât cea din baraj, fiind undeva la limita superioară clasei de ape brute A1, deci nu există termen de comparaţie şi se merită investiția susțin autoritățile locale. Autoritățile locale au și sprijinul CJ Dâmbovița. Este vorba despre realizarea unei conducte pe o lungime de 3 km care se realizează cu suportul financiar al Consiliului Local Pucioasa şi al Consiliului Judeţean. Demersurile sunt într-un stadiu avansat privind această investiție : “Noi am obținut acordul de principiul al Ministerului Finanțelor pentru traversarea conductei pe proprietatea statului –respectiv malul Barajului Pucioasa,.Din măsurătorile făcute pe teren s-a constatat că unii proprietari și-au întins proprietățile până la limita proprietății statului român. Acolo este o zonă care urmează să fie defrișată pentru care a trebuit să urmăm toate procedurile legale… Noi am estimat o valoare a investiție de 250.000 de euro. După cum știm există o asociere cu CJ și asta grație demersurilor făcute de fostul vicepreședinte CJ, deputatul Corneliu Ștefan. Jumătate din sumă va fi suportată de CJ. Vom prevede și noi în buget suma necesară . Cu siguranță lucrarea va fi gata în cursul anului 2017. ”, a afirmat viceprimarul Dan Sprinceană.
Și președintele CJ Dâmbovița a ținuț să sublinieze la ultima ședință de CJ , când au fost repartizate, pe anul 2017, sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, că Primăria pucioasa a primit mai mulți bani, având în vedere această investiție privind rețeaua de apă: ”Este vorba și de UAT Pucioasa care are de făcut acea conductă alternativă pentru alimentarea cu apă și i-am acordat suma de 9,5 miliarde lei vechi și UAT Pucioare are în plus de anul trecut 6,92 miliarde lei vechi. ”, a declarat președintele CJ, Alexandru Oprea.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit într-o şedinţă extraordinară, pe 11 noiembrie 2016, a votat proiectul de hotarâre privind emiterea acordului de principiu pentru asocierea judeţului Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa cu unitatea administrativ-teritorială Pucioasa prin Consiliul Local Pucioasa, în vederea realizării obiectivului de investiţii ,,Instalaţie de alimentare cu apă potabilizabilă a Staţiei de tratare a apei Pucioasa”. Concret, autorităţile locale sunt decise să realize o aducţiune de apă din zona Berevoieşti până la Staţia Pucioasa, pe o distanţă de 3 km, aducţiune prin care să peria apă de la MHC Water Power-fostul Elsid Titu şi să o aducă în Staţia de tratare a apei Pucioasa şi după procesul de tratare să fie livrată populaţiei. Apa captată în zona Berevoieşti provine din zona montană , respectiv din acumulările Dobreşti şi Gâlma.Mai simplu, pe întelesul tuturor, această apă provine din acumulările Dobreşti şi Gâlma şi ajunge la Berevoieşti fără să aibă contact cu râul Ialomiţa, evitand astfel poluarea generată de cei peste 30.000 de locuitori, situaţi în amonte de barajul Pucioasa.Investiţia este de aproximativ 250.000 de euro.