Blocul Dacia din orașul Fieni ce are în componență cinci scări, urmează să fie contorizat la nivel de imobil privind sistemul de alimentare cu apă potabilă. La acest moment, gradul de uzură a instalației de apă din Blocul Dacia este foarte mare. Instalația este în mare parte realizată din PVC și are o vechime de peste 30-40 de ani. Se înregistrează mari pierderi atât pe sistemul de distribuție apă potabilă dar și pe sistemul de colectare a apei uzate-canalizare. Subsolul blocului este un adevărat focar de infecție:
“Avem un singur cămin la tot blocul, pe toate cele cinci scări, vreo 60 de familii. Pierderile le-am mai remediat că altfel nu aveam noi apă . Trebuie să scoatem neapărat alimentarea cu apă din beci. În beci, dacă canalizarea este toată ruptă , toate necesitățile curg în beci și din beci supraplinul care ajunge la nivelul gurilor care merg la canalizare curge, restul rămân în beci, miros,infecții . Necazul este de când am luat bolcul este această situație, nu de ieri, de astăzi.” a declarat Creța Ilarie, locatar al blocului Dacia.
Locatarii Blocului Dacia, autoritățile locale din Fieni și reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște- directorul tehnic Ioan Țuțuianu, juristul Larențiu Nițu și directorul CATD Pucioasa, Dan Predescu, s-au așezat cu toții la o masă și au dezbătut această problemă, încercând să găsească cât mai repede rezolvarea problemei. Locatarii spun că și subsolul blocului reprezintă o mare problemă.
La finalul dezbaterii, locatarii Blocului Dacia au primit asigurări din partea reprezentanților Companiei de Apă Târgoviște că vor fi sprijiniți în soluționarea problemei, conform legislației în vigoare: “Noi, Compania încercăm să le dăm o mână de ajutor locatarilor din Blocul Dacia, astfel încât să putem pune la punct instalația interioară a blocului, cu ajutorul nostru dar costurile suportate de locatarii blocului. Instalația lasă de dorit, este o instalație veche de peste 30-40 de ani , făcută din PVC care are fisuri și pe lângă asta prezintă și un pericol de contaminare a apei. Când Compania a preluat instalația de distribuție apă în orașul Fieni, toate blocurile s-au aflat în situația aceasta. Adică nu exista apometru de imobil, de scară, existau doar niște apometre interioare. Acum suntem în situația în care Blocul Dacia este singurul și mai avem și alte două scări , și cu asta se va încheia în Fieni și sistemul de contorizare la nivel de imobil… Problemele subsolului Blocului Dacia sunt cumulate. De-a lungul timpului , subsolul s-a transformat într-o fosă. Toată canalizarea blocului refulează în subsol. Pe un sistem de supraplin canalizarea blocului deversează în canalizarea orașului că alminteri vedeam cum refulează pe geamuri și vedeam alte minuni”, a declarat directorul de la Compania de Apă Pucioasa, Dan Predescu.
Și autoritășile locale susțin locatarii Blocului Dacia atât cât le permite legea:”Am promis că o să-i sprijin să înființeze asociația de proprietari iar în al dolea rând, lucrurile s-au lămurit în urma discuției dintre locatari și reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște ”, a declarat primarul Iulian Tătulescu.
Cele 60 de familii din Blocul Dacia își doresc ca în cel mai scurt timp să rezolve problema legată de contorizarea la nivel de imobil privind sistemul de alimentare cu apă potabilă cât și problema canalizării blocului.