Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, investiție ce se ridică la 88 de milioane de lei, este un alt proiect implementat de Primăria municipiului Târgovişte dar care întâmpină mari probleme şi asta datorită faptului că autorităţile nu au de unde să asigure partea de finanţare.Fondurile necesare investiției provin 50% prin Programul Operațional Regional — bani nerambursabili—, iar 50% de la Primăria Târgoviște.
Proiectul este realizat la momentul actual în procent de 69%. Complexului Turistic de Natație din Târgoviște se va întinde pe o suprafață de 10 hectare, pe amplasamentul fostei Baze Crizantema. Contractul de finanțare al acestui complex a fost semnat în luna martie 2011, de ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului de la acea vreme, Elena Udrea. Lucrările au început pe 19 septembrie 2012 şi ar fitrebuit să fie gata în luna octombrie 2014.Primarul interimar Cristian Stan alături de viceprimarul Cosmin Bozieru şi directorul economic al primăriei,Daniela Popa care este şi managerul acestui proiect a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat cum stau lucrurile privin implementarea acestui proiect.
Edilul Cristian Stan a ţinut să precizeze că la acest moment se fac demersuri pentru contractarea unui împrumut astfel încât să poată continua lucrările şi totodată să se finalizeze în toamna acestui an. Primăria municipiului Târgovişte din câte ştim deja a demarat procedurile de contractare a unei finanţări rambursabile în sumă de 21.571.000 lei, pentru finanţarea obiectivului de investiţii „Complex turistic de nataţie – Târgovişte”.
Dupa analiza prezentata ieri in conferinta de presa, astazi am luat la picior obiectivul de investitii. Am cerut la fata locului lamuriri concrete constructorului in legatura cu problemele care au generat necesitatea revizuirii proiectului tehnic initial si am constatat ca sunt situatii de-a dreptul neasteptate, ca sa folosesc un termen elegant: la anumite lucrari de asfaltare era prevazut direct al doilea strat de asfalt, fara ca primul strat sa fie prins in proiect, alimentarea cu apa a strandului lipsea, etc.
Am discutat apoi foarte apasat cu proiectantul, fara a-mi ascunde nemultumirea fata de prestatia sa de pana acum si i-am explicat ca ma intereseaza in primul rand finalizarea proiectului si astept mult mai multa implicare si interes.
Cu toate aceste probleme, acum identificate foarte clar, cu masurile de remediere a deficientelor foarte bine cristalizate, am incredere ca vom reusi finalizarea proiectului in acest an.
In loc de concluzie, spun foarte raspicat ca nu voi abandona nici in continuare aceasta maniera foarte concreta si transparenta de abordare a lucrurilor, indiferent de situatiile care vor aparea.