JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
style1 style2 style3
AntenaDâmboviţa
.

POLITIC

Aflat într-o vizită în județul Dâmbovița, în comunele Cobia, Dragodana și Petrești, vicepreședintele PSD Dan Șova a vorbit despre miza alegerilor europarlamentare din 25 mai

Autor  Ultima actualizare: 14th May 2014

Aflat într-o vizită în județul Dâmbovița, în comunele Cobia, Dragodana și Petrești, vicepreședintele PSD Dan Șova a vorbit despre miza alegerilor europarlamentare din 25 mai, despre lupta strânsă la nivel european dintre social-democrați și populari, precum și despre rezultatele și proiectele Guvernului.dan sova
Ministru a arătat importanța alegerilor pentru viața de zi cu zi, amintind de ceea ce s-a întâmplat în 6 mai 2010. “Băsescu a putut tăia salariile și pensiile pentru că Europa era condusă de populari. Într-o Europă condusă de social-democrați nu putea face acest lucru, pentru că politicile sunt diferite”, a declarat Dan Șova.
Ministrul a arătat că social-democrații resping austeritatea introdusă de populari și propun susținerea IMM-urilor, crearea de locuri de muncă, creșterea salariilor și a pensiilor. În opinia vicepreședintelui PSD, social-democrații sunt adepții unei abordări care pune în mijloc interesul cetățeanului.
Dan Șova a vorbit despre rolul statului și importanța politicilor de stânga pentru România, în context european. “Noi credem că statul trebuie să aibă grijă de oameni. Noi credem că statul trebuie să asigure un anumit nivel pentru pensii. Noi credem că este sarcina statului să se ocupe să angajeze absolvenții fie de studii medii, fie de studii superioare în fiecare an. Noi credem că este sarcina și responsabilitatea statului atunci când ai șomaj mare. Noi credem că este sarcina și responsabilitatea statului să se asigure salarii, să se asigure venitul minim garantat, să asiguri pensia minimă oamenilor. Noi credem că grija pentru om este esențială în politica noastră națională”, a susținut ministrul.
În contextul luptei strânse dintre populari și socialiști, fiecare vot este important pentru destinul proiectului european. Așa cum a arătat Dan Șova, numărul de europarlamentari va stabili Președintele Comisiei Europene. “Situația este atât de echilibrată în Europa încât 200 – 300 de voturi de aici, 200 – 300 de voturi de la Târgoviște pot să decidă Președinția Comisiei Europene și care este soarta noastră ca români în Uniunea Europeană pentru următorii șapte ani”.
Rolul europarlamentarilor români poate fi decisiv în stabilirea Președintelui Comisiei Europene. “Europarlamentarii pe care îi dăm noi, sper să fie 15, pot stabili Președintele Comisiei Europene. Dacă avem un Președinte al CE social-democrat, un prim-ministru al României astăzi social-democrat și, care sper eu, să devină Președintele social-democrat al României din decembrie, soarta noastră în interiorul UE poate fi mult mai bună din punct de vedere al locurilor de muncă, al celor care se duc acolo, din punct de vedere al banilor pe care ni-i dau, din punct de vedere al asigurărilor sociale”, a declarat Șova.
Vicepreședintele PSD a vorbit și despre nevoia unui Președinte social-democrat, în contextul în care șeful statului trebuie aibă un alt comportament decât a avut Traian Băsescu în ultimii 10 ani. “Cred că avem dreptul și să trăim în liniște, și să avem un Președinte normal, și să avem un Președinte pe care să-l intereseze ce se întâmplă cu omul de rând”. În acest context, ministrul a afirmat că și-ar dori să poată convinge oamenii “să-l avem pe Schulz la Bruxelles și pe Ponta la Cotroceni”.
În discursul său, ministrul Șova s-a referit și la rezultatele și proiectele Guvernului. “Este prima oară, cel puțin în ultimii 10 ani, când în baza deciziei premierului Victor Ponta această creștere economică se vede în veniturile oamenilor”, a declarat vicepreședintele PSD, adăugând că anul acesta au fost majorate salariul minim și pensiile și că acestea sunt politici bune și corecte. Statul este obligat să pună în mișcare acele sisteme prin care asigură crearea unor noi locuri de muncă și este obligat să sprijine inițiativa privată, alături de întreprinderile mici și mijlocii.
D-nul Șova a declarat că ministrul Mihnea Costoiu a venit cu conceptul învățământului dual, unde școlile profesionale au programă școlară în conformitate cu cerințele concrete ale întreprinderilor din aria în care se organizează școala respectivă. Un astfel de proiect este școala germană din județul Alba, al cărei succes a făcut să se extindă în trei alte județe, în zonele industriale.
“Vreau ca românii să fie tratați egal, la fel ca toate celelalte nații. Vreau ca atunci când muncim cinstit și plătim impozite în țara respectivă să avem acces la servicii sociale, iar copiii noștri care sunt acolo să aibă acces la școală. Vreau ca românii să fie tratați în mod egal și asta nu ne vor putea da decât social-democrații”, a declarat Dan Șova.
Ministrul a vorbit despre “normalitatea pe care PSD-ul a reintrodus-o în România: să fim conducători ai tuturor românilor, indiferent că ne-au votat sau nu, să acționăm pentru toți românii și să ne aplecăm în mod special spre cei care au nevoie de noi, tineri, pensionari, absolvenți, cei care au nevoie de locuri de muncă”.
Investițiile străine au crescut față de aceeași perioadă a anului trecut cu 35,6%. Producția industrială a crescut cu 10,8% față de anul trecut. România are cea mai mare creștere economică din Europa și cea mai mare rată de creștere a venitului real pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. “Acestea sunt rezultatele unor politici social-democrate”, a conchis Dan Șova.

Related articlesDÂMBOVIŢA

LUNA NATIONALA A INFORMARII DESPRE VACCINARE

LUNA NATIONALA A INFORMARII DESPRE VACCINARE. VACCINAREA – INVESTIȚIE ÎN VIITOR! Direcţia de Sănătate Publică

NENOROCIRILE SE ŢIN LANŢ, BĂRBAT ELECTROCUTAT LA PESCUIT

NENOROCIRILE SE ŢIN LANŢ în județul Dâmbovița, o tragedie s-a produs cu puțin timp  în zona Lacului

Cazurile de COVID-19 în unitățile școlare

Cazurile de COVID-19 în unitățile școlare ,în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, situația

ACCIDENT LA DRAGODANA. A fost la un pas de explozie

Pe DN72- Dragodana, o femeie de 31 ani, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen,

Unul dintre spitalele Găeşti, Moreni sau Pucioasa trebuie să devină spital dedicat tratării cazurilor de COVID-19

Trebuie să înţelegem oameni buni că prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi şi prin alte măsuri stricte ce trebuie luate urgent de instituiile abilitateACTUAL

Sesiune de informare a cetățenilor privind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu structurile de informare

Mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, puse în aplicare de poliţişti

Mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, puse în aplicare de poliţişti. La

Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița – Eveniment – 21 ianuarie 2022

Vineri, 21 ianuarie 2022, orele 13.00, la sediul Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa  se desfăşoară concursul judeţean

Valul cinci bagă autoritățile în ședință

Valul cinci bagă autoritățile în ședință. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a organizat o

ȘCOLILE SE DESCHID în funcție de GRADUL DE VACCINARE AL PERSONALULUI din unitățile școlare

ȘCOLILE SE DESCHID în funcție de GRADUL DE VACCINARE AL PERSONALULUI din unitățile școlare, anunțulArticole Recente


SOCIAL

ANAF derulează, în 2022,  proiecte pilot în vederea stimulării conformării voluntare

Agenția Națională de Administrare Fiscală intensifică, în anul 2022, activitățile de îndrumare și asistență în

Jandarmeria Dâmbovița – „172 de stejari pentru România”

Jandarmeria Dâmbovița – „172 de stejari pentru România”. Jandarmii dâmbovițeni s-au alăturat și anul acesta

Proiectele a 6 drumuri județene, depuse de CJD pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

Proiectele a 6 drumuri județene, depuse de CJD pentru finanțare prin Programul Național de Investiții

Certificatul verde COVID pentru acces în restaurante, baruri, cluburi și discoteci dar și la nunți,botezuri

Certificatul verde COVID pentru acces în restaurante, baruri, cluburi și discoteci dar și la nunți,botezuri, se introduce dacă rata de infectare trece de 3 la mie

ANM a emis INFORMARE METEOROLOGICĂ

ANM a emis INFORMARE METEOROLOGICĂ,interval de valabilitate: 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00

Legea consumatorului vulnerabil, promulgată și se aplicată de la 1 noiembrie 2021

Legea consumatorului vulnerabil, promulgată și se aplicată de la 1 noiembrie 2021

Din 15 septembrie 2021, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spații deschise

Din 15 septembrie 2021, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spații deschise, decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa

Titu: Prins cu o cască în ureche în timpul examenului de Bac

La Proba E)c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 au fost prezenți 2785

Jandarmii montani au continuat acțiunile de informare a turiștilor în Munții Bucegi

Weekend-ul trecut, jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au desfășurat 34 de acțiuni

Un tânăr de 19 ani, s-a izbit cu autoturismul de un copac

s-a izbit cu autoturismul de un copac

Unul dintre spitalele Găeşti, Moreni sau Pucioasa trebuie să devină spital dedicat tratării cazurilor de COVID-19

Trebuie să înţelegem oameni buni că prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi şi prin alte măsuri stricte ce trebuie luate urgent de instituiile abilitate

Informare privind proiectul “Venus- Împreună pentru o viață în siguranță!”

           Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, implementează în calitate de

A fost inaugurat podul peste râul Slănic, din localitatea Gura Ocniței

Președintele Consiliului Juețean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole, secretarul județului – Ivan

Turişti ajutaţi de jandarmii montani

 Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit azi-noapte, în urma unui apel prin SNUAU

Iată cele 10 semne, prin care vei deosebi un om deștept de unul prost

„Te poți molipsi de prostie sau de înțelepciune la fel de ușor, ca de o

Incredibil dar adevărat, primarul  Ion Dicu s-a făcut singur cetăţean de onoare al comunei pe care o conduce

Sâmbătă, în comuna  dâmboviţeană Pietroșița,  s-a marcat Ziua localităţii.   Deşi pare absurd însă aceasta este

Reprezentanți ai Ministerului Economiei, vizită în județul Dâmbovița

Joi, 12 iulie 2018, Ion Radu, secretar de stat în Ministerul Economiei, însoțit de doi

Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut un bilanţ al rezultatelor Evaluării Naţional, Bacalaureatului şi primei etape  de admitere la liceu.

 Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut

Voluntarii Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița au distribuit 6 paturi nou nascuți și 356 cearceafuri către secția neonatologie a Spitalului Orășenesc Găești

Campania ,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, desfășurată în cadrul parteneriatului dintre

Primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul Axei prioritare 4

Vineri, 27 aprilie, s-a depus primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul

Situaţia drumurilor dâmboviţene

Societăţile dâmboviţene responsabile cu deszăpezirea au intervenit pe toate drumurile publice din Judeţul Dâmboviţa, astfel

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea Târgoviște din cadrul  Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea Târgoviște

Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri și lenjerii de către Crucea Roșie Română

Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri și

Zilele oraşului Răcari 2017

Pe parcursul a două zile, 12-13 august 2017,  oraşul Răcari  va îmbrăca hainele de sărbătoare.

VIDEO. Copil salvat dintr-un puț la Răcari, județul Dâmbovița

O fetiţă de 5 ani din orașul Răcari a fost salvată de pompierii dâmbovițeni. Copila

CJ Dâmbovița  a repartizat sumele pentru echilibrarea bugetelor locale

Consiliul Judeţean Dâmbovița a aprobat hotărârea privind repartizarea, pe anul 2017, a sumelor  defalcate din

Ghenosu, pe podium la Paştele Cailor

În municipiul Târgoviște, sâmbătă, 4 martie,bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele Cailor” sau

„Paştele Cailor”: Acest obicei este unic în România, specific comunităţii bulgarilor de la Târgovişte.

În municipiul Târgoviște, sâmbătă,  4 martie, bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele Cailor”

O clipă de neatenție dar și graba o putea costa viața pe o șoferiță în vârstă de 35 de ani

Accident grav pe Bulevardul Unirii din Târgoviște  O clipă de neatenție dar și  graba o

Blocul Dacia din orașul Fieni ce are în componență cinci scări, urmează să fie contorizat la nivel de imobil privind sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Blocul Dacia  din orașul Fieni   ce are în componență  cinci scări, urmează să fie  contorizat