JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
style1 style2 style3
AntenaDâmboviţa
.

SPORT

Actualul campionat a demonstrat că, la F.C.M. Târgovişte, este o “mină de aur”

Autor  Ultima actualizare: 1st October 2012

Numai cine nu doreşte nu observă valoarea acestor jucători ai F.C.M.-ului din ultimii 3 ani.
Odată rămasă “pe picioarele ei”, adică numai cu jucători dâmboviţeni, ECHlPA a demonstrat că are valoare, că se poate bate de la egal la egal cu formaţii în componenţa căreia erau fotbalişti cu expe-rienţă, trecuţi prin diviziile A şi B.
Cu trei ani în urmă, ne-am bătut la promovare cu Chimia Brazi, făcând culoar Chindiei Târgovişte să pro¬moveze, apoi am avut acel meci de “baraj” cu ALRO Slatina tot pentru divizia B. Am fost clubul care am decis pro¬movarea Chindiei şi a echipei ALRO. A urmat “reculul” anul trecut, deoarece am transferat cei mai buni jucători la Chindia Târgovişte.
însă am ştiut să ne regrupăm, să ne strângem rândurile şi să pornim cu fruntea sus spre marea per¬formanţă. I-am cedat pe Cosmin Anton, Cristi Cherchez, Cornel Dinu,
trei jucători foarte va¬loroşi, asta dacă antrenorii lor ştiu să-i folosească pe posturile în care ei dau cel mai bun randament.
Nu uitaţi, Cosmin Anton joacă mijlocaş şi atacant, Cristi Cherchez la fel, iar Cornel Dinu-fundaş stânga, dreapta sau cen¬tral. Toţi jucătorii pregătiţi la F.C.M. Târgovişte sunt poli¬valenţi, ceea ce spune multe despre valoarea
lor.
Cei mai talentaţi au urcat în ierarhie şi au şanse să nu se oprească aici.
Golul lăsat prin ple¬carea lor a fost repede acoperit cu alţi jucători, la fel sau poate mai talentaţi decât aceştia.
Am pornit din nou la drum, în alt campionat, într-o grupă eterogenă, cu echipe necunoscute, cu deplasări lungi, cu instabilitatea echipelor de a continua activitatea. Am fost în seria a 4-a, apoi a 3-a, iar acum, F.R.F. a decis seria a 6-a.
Mai puţin contează pentru noi seria din care facem parte. Importante sunt rezul¬tatele. Cum spuneam, am luat startul într-o serie destul de pu¬ternică, cu câteva echipe extrem de valoroase prin com¬ponenţa loturilor, prin forţa financiară etc.
După cum ştiţi, în această ediţie ne vom “bate” cu Fortuna Brazi, Argeşul
Piteşti, Avântul Reghin, F.C. Cisnădie, Unirea Tărlungeni
pentru supremaţia clasamentu¬lui final. Deocamdată sunt 11 echipe, deci 10 meciuri în tur. Mai avem 6 partide, 3 în deplasare şi 3 acasă, iar ce va fi în retur, greu de prevăzut.
Revenim la actualul campionat, în care speranţele noastre de a evolua cât mai bine, de a forma din nou o echipă valoroasă, puternică, să ne determine să capabili să ne luptăm cu formaţii alcătuite din jucători cu experienţă prin ligile noastre.
Iată că sorţii ne-au pro¬gramat trei partide cu echipele ce ţintesc podiumul. Am jucat cu Fortuna Brazi, acasă, şi am învins-o cu 1-0, apoi ne-am deplasat la Reghin (cea mai lungă deplasare, de 350 km), unde am fost învinşi dintr-un penalty şi o eliminare.
Dar am avut tăria, pu¬terea să trecem peste acest eşec şi am pregătit atent următorul meci cu Cisnădie,
echipă ce-i administrase celor de la Câmpina un 4-1.
Evident că ne-a fost teamă de acest meci, văzând că formaţia aliniază oaspeţi (veniţi cu o zi mai devreme), printre care pe Florin Pripu (primul jucător legitimat la Minerul Şotânga!?), Gego Decebal, Şaucă Tudor, Piko Bogdan, fotbalişti de la Voinţa Sibiu.
Teama pentru forţa adversarului ne-a mobilizat şi mai tare, am dorit să de¬monstrăm că noi avem valoare, că victoria cu Fortuna Brazi nu a fost întâmplătoare, a fost rodul unei munci bine gândite şi pregătite cel puţin un an.
După cum ştiţi, lotul a
fost întinerit total. Au fost trans¬feraţi o serie de jucători tineri, de perspectivă, la echipe din Liga a 4-a, pentru a putea fi urmăriţi. Alţii au rămas singuri, cerându-şi rezilierea con¬tractelor. în acest fel, lotul a rămas mic numeric în com¬paraţie cu alţi ani.
El cuprinde acum doar 21 de jucători, dintre care 3 por¬tari. în acest fel, se dă posibili¬tatea ca cei mai buni să evolueze meci de meci, cu excepţiile de rigoare (acci¬dentări, suspendări etc.).
Aşa cum spuneam, acest lot, această echipă în structura actuală este o “mină de aur”, pentru că are fotbalişti foarte tineri, de mare perspec¬tivă, de mare viitor, iar dacă vor rămâne împreună 2-3 ani şi vor fi pregătiţi aşa cum trebuie, spre marea performanţă, vor fi greu de învins. Nu uitaţi că Anton, Dinu, Cherechez, Petculescu au trecut mai întâi prin mâna lui Tavi Grigore, llie Stan, Silviu Dumitrescu, lon Constantin, până să ajungă la Chindia Târgovişte. Apropo, mulţumim pe această cale celor de la Chindia că nu l-au dorit
pe Adi Gâldău, noul căpitan al F.C.M.-ului, care va avea un cuvânt decisiv în cadrul echipei.
Aşadar, iată, F.C.M. Târgovişte învinge două echipe extrem de puternice cu nişte juniori, cu nişte jucători, cu două-trei excepţii, sub 21 de ani, ceea ce este unicat în Liga a 3-a-să foloseşti o echipă numai cu jucători sub 21 de ani. Este un risc, dar dacă nu rişti, nici nu câştigi. Noi, în cele două jocuri, nu am riscat, acesta este lotul actual, asta îi este va¬loarea. în cele două partide (chiar şi cu Reghin) am folosit aceeaşi echipă, adică: Zegheru (25 ani), Penescu (20), l. Constantin (20), Timofte (19), Cernea (20), Enescu (19),
Grigore (19),
Gâldău (23),
Negotei (21),
Dragnea (25),
Popa (17),
Marinescu (22), Trică (21), Mândru (20), Lungeanu
(19) , Tudorache
(20) , Neculae (18), C. lulian (16), Daia
(19).
Acesta este lotul pe care se bazează F.C.M. Târgovişte în acest campionat. Marea
lor majoritate sunt polivalenţi, fiind folosiţi pe mai multe pos¬turi: Timofte-atacant, fundaş central, lonuţ Constantin-fundaş central sau dreapta, Adi Gâldău-mijlocaş, fundaş cen¬tral, Penescu- fundaş sau mijlocaş dreapta, Negotei-mijlocaş sau atacant, Popa-mijlocaş sau atacant, Daia-fundaş central sau dreapta etc. în funcţie de necesităţile echipei la un moment dat, antrenorul poate decide ca jucătorul X sau Y să treacă pe alt post înaintea jocului sau în timpul partidei. Aceşti jucători tineri (pot fi numiţi juniori, cei mai mulţi şi sunt), dacă vor fi bine pregătiţi în continuare, în mod cert vor creşte în valoare, iar rezultatele echipei vor fi cele aşteptate de patron.
Deocamdată, cele două victorii aparţin lui Constantin. Acum avem două săptămâni de pauză, nu jucăm în etapele a 6-a şi a 7-a, timp suficient ca noul antrenor să-şi cunoască echipa, fiecare jucător în parte, pentru a conti¬nua cu aceleaşi victorii, dacă nu chiar mai multe.
Este arhicunoscut că pe un antrenor îl menţin la echipă doar rezultatele. Constantin a plecat singur, din motive de sănătate. Pentru tot ce a fost până acum la F.C.M. Târgovişte, în toţi anii în care eu am colaborat foarte bine, personal îi mulţumesc, îi doresc multă sănătate, să se facă cât mai repede sănătos, iar în viaţă să nu spui niciodată “nicio¬dată”…
Dar despre activitatea lui lon Constantin la F.C.M. Târgovişte, într-un alt articol.
Aşadar, atenţie la “cloşca cu puii de aur”, la cum va fi administrată în conti¬nuare…

Related articlesDÂMBOVIŢA

LUNA NATIONALA A INFORMARII DESPRE VACCINARE

LUNA NATIONALA A INFORMARII DESPRE VACCINARE. VACCINAREA – INVESTIȚIE ÎN VIITOR! Direcţia de Sănătate Publică

NENOROCIRILE SE ŢIN LANŢ, BĂRBAT ELECTROCUTAT LA PESCUIT

NENOROCIRILE SE ŢIN LANŢ în județul Dâmbovița, o tragedie s-a produs cu puțin timp  în zona Lacului

Cazurile de COVID-19 în unitățile școlare

Cazurile de COVID-19 în unitățile școlare ,în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, situația

ACCIDENT LA DRAGODANA. A fost la un pas de explozie

Pe DN72- Dragodana, o femeie de 31 ani, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen,

Unul dintre spitalele Găeşti, Moreni sau Pucioasa trebuie să devină spital dedicat tratării cazurilor de COVID-19

Trebuie să înţelegem oameni buni că prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi şi prin alte măsuri stricte ce trebuie luate urgent de instituiile abilitateACTUAL

Sesiune de informare a cetățenilor privind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu structurile de informare

Mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, puse în aplicare de poliţişti

Mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, puse în aplicare de poliţişti. La

Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița – Eveniment – 21 ianuarie 2022

Vineri, 21 ianuarie 2022, orele 13.00, la sediul Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa  se desfăşoară concursul judeţean

Valul cinci bagă autoritățile în ședință

Valul cinci bagă autoritățile în ședință. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a organizat o

ȘCOLILE SE DESCHID în funcție de GRADUL DE VACCINARE AL PERSONALULUI din unitățile școlare

ȘCOLILE SE DESCHID în funcție de GRADUL DE VACCINARE AL PERSONALULUI din unitățile școlare, anunțulArticole Recente


SOCIAL

ANAF derulează, în 2022,  proiecte pilot în vederea stimulării conformării voluntare

Agenția Națională de Administrare Fiscală intensifică, în anul 2022, activitățile de îndrumare și asistență în

Jandarmeria Dâmbovița – „172 de stejari pentru România”

Jandarmeria Dâmbovița – „172 de stejari pentru România”. Jandarmii dâmbovițeni s-au alăturat și anul acesta

Proiectele a 6 drumuri județene, depuse de CJD pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

Proiectele a 6 drumuri județene, depuse de CJD pentru finanțare prin Programul Național de Investiții

Certificatul verde COVID pentru acces în restaurante, baruri, cluburi și discoteci dar și la nunți,botezuri

Certificatul verde COVID pentru acces în restaurante, baruri, cluburi și discoteci dar și la nunți,botezuri, se introduce dacă rata de infectare trece de 3 la mie

ANM a emis INFORMARE METEOROLOGICĂ

ANM a emis INFORMARE METEOROLOGICĂ,interval de valabilitate: 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00

Legea consumatorului vulnerabil, promulgată și se aplicată de la 1 noiembrie 2021

Legea consumatorului vulnerabil, promulgată și se aplicată de la 1 noiembrie 2021

Din 15 septembrie 2021, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spații deschise

Din 15 septembrie 2021, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spații deschise, decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa

Titu: Prins cu o cască în ureche în timpul examenului de Bac

La Proba E)c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 au fost prezenți 2785

Jandarmii montani au continuat acțiunile de informare a turiștilor în Munții Bucegi

Weekend-ul trecut, jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au desfășurat 34 de acțiuni

Un tânăr de 19 ani, s-a izbit cu autoturismul de un copac

s-a izbit cu autoturismul de un copac

Unul dintre spitalele Găeşti, Moreni sau Pucioasa trebuie să devină spital dedicat tratării cazurilor de COVID-19

Trebuie să înţelegem oameni buni că prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi şi prin alte măsuri stricte ce trebuie luate urgent de instituiile abilitate

Informare privind proiectul “Venus- Împreună pentru o viață în siguranță!”

           Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, implementează în calitate de

A fost inaugurat podul peste râul Slănic, din localitatea Gura Ocniței

Președintele Consiliului Juețean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole, secretarul județului – Ivan

Turişti ajutaţi de jandarmii montani

 Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit azi-noapte, în urma unui apel prin SNUAU

Iată cele 10 semne, prin care vei deosebi un om deștept de unul prost

„Te poți molipsi de prostie sau de înțelepciune la fel de ușor, ca de o

Incredibil dar adevărat, primarul  Ion Dicu s-a făcut singur cetăţean de onoare al comunei pe care o conduce

Sâmbătă, în comuna  dâmboviţeană Pietroșița,  s-a marcat Ziua localităţii.   Deşi pare absurd însă aceasta este

Reprezentanți ai Ministerului Economiei, vizită în județul Dâmbovița

Joi, 12 iulie 2018, Ion Radu, secretar de stat în Ministerul Economiei, însoțit de doi

Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut un bilanţ al rezultatelor Evaluării Naţional, Bacalaureatului şi primei etape  de admitere la liceu.

 Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut

Voluntarii Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița au distribuit 6 paturi nou nascuți și 356 cearceafuri către secția neonatologie a Spitalului Orășenesc Găești

Campania ,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, desfășurată în cadrul parteneriatului dintre

Primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul Axei prioritare 4

Vineri, 27 aprilie, s-a depus primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul

Situaţia drumurilor dâmboviţene

Societăţile dâmboviţene responsabile cu deszăpezirea au intervenit pe toate drumurile publice din Judeţul Dâmboviţa, astfel

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea Târgoviște din cadrul  Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea Târgoviște

Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri și lenjerii de către Crucea Roșie Română

Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri și

Zilele oraşului Răcari 2017

Pe parcursul a două zile, 12-13 august 2017,  oraşul Răcari  va îmbrăca hainele de sărbătoare.

VIDEO. Copil salvat dintr-un puț la Răcari, județul Dâmbovița

O fetiţă de 5 ani din orașul Răcari a fost salvată de pompierii dâmbovițeni. Copila

CJ Dâmbovița  a repartizat sumele pentru echilibrarea bugetelor locale

Consiliul Judeţean Dâmbovița a aprobat hotărârea privind repartizarea, pe anul 2017, a sumelor  defalcate din

Ghenosu, pe podium la Paştele Cailor

În municipiul Târgoviște, sâmbătă, 4 martie,bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele Cailor” sau

„Paştele Cailor”: Acest obicei este unic în România, specific comunităţii bulgarilor de la Târgovişte.

În municipiul Târgoviște, sâmbătă,  4 martie, bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele Cailor”

O clipă de neatenție dar și graba o putea costa viața pe o șoferiță în vârstă de 35 de ani

Accident grav pe Bulevardul Unirii din Târgoviște  O clipă de neatenție dar și  graba o

Blocul Dacia din orașul Fieni ce are în componență cinci scări, urmează să fie contorizat la nivel de imobil privind sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Blocul Dacia  din orașul Fieni   ce are în componență  cinci scări, urmează să fie  contorizat