
În aceste condiţii,poliţiştii dâmboviţeni le recomandă insistent conducătorilor auto să nu pornească la drum. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luat în calcul şi riscul înzăpezirii, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi un telefon mobil cu adaptor la priza auto (recomandat ar fi mai multe telefoane mobile, conectate la reţele diferite).
În situaţia în care şoferii constată că stratul de zăpadă îngreunează din ce în ce mai mult circulaţia, este indicat ca aceştia să-şi continue drumul până în cea mai apropiată localitate, unde pot găsi adăpost, iar autovehiculul poate fi supravegheat. Acesta trebuie oprit în afara carosabilului pentru a nu împiedica intervenţia utilajelor de deszăpezire.
Mâine se va circula extrem de greu în oraşele în care a nins sau va ninge abundent. Aşadar, le recomandăm posesorilor de autoturisme să folosească transportul în comun.Mare atenţie! Din cauza ploii, stratul de zăpadă existent pe unele drumuri a devenit alunecos. De asemenea, ploaia spală materialul antiderapant, iar temperaturile scăzute favorizează producerea poleiului.
Totodată, le recomandăm pietonilor să se angajeze în traversare prin locurile marcate şi semnalizate doar după ce şoferii au oprit pentru a le acorda prioritate. Spaţiul de frânare creşte semnificativ pe carosabil alunecos.
Îi atenţionăm pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.