JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
style1 style2 style3
AntenaDâmboviţa
.

POLITIC

Aflat într-o vizită în județul Dâmbovița, în comunele Cobia, Dragodana și Petrești, vicepreședintele PSD Dan Șova a vorbit despre miza alegerilor europarlamentare din 25 mai

Autor  Ultima actualizare: 14th May 2014

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Aflat într-o vizită în județul Dâmbovița, în comunele Cobia, Dragodana și Petrești, vicepreședintele PSD Dan Șova a vorbit despre miza alegerilor europarlamentare din 25 mai, despre lupta strânsă la nivel european dintre social-democrați și populari, precum și despre rezultatele și proiectele Guvernului.dan sova
Ministru a arătat importanța alegerilor pentru viața de zi cu zi, amintind de ceea ce s-a întâmplat în 6 mai 2010. “Băsescu a putut tăia salariile și pensiile pentru că Europa era condusă de populari. Într-o Europă condusă de social-democrați nu putea face acest lucru, pentru că politicile sunt diferite”, a declarat Dan Șova.
Ministrul a arătat că social-democrații resping austeritatea introdusă de populari și propun susținerea IMM-urilor, crearea de locuri de muncă, creșterea salariilor și a pensiilor. În opinia vicepreședintelui PSD, social-democrații sunt adepții unei abordări care pune în mijloc interesul cetățeanului.
Dan Șova a vorbit despre rolul statului și importanța politicilor de stânga pentru România, în context european. “Noi credem că statul trebuie să aibă grijă de oameni. Noi credem că statul trebuie să asigure un anumit nivel pentru pensii. Noi credem că este sarcina statului să se ocupe să angajeze absolvenții fie de studii medii, fie de studii superioare în fiecare an. Noi credem că este sarcina și responsabilitatea statului atunci când ai șomaj mare. Noi credem că este sarcina și responsabilitatea statului să se asigure salarii, să se asigure venitul minim garantat, să asiguri pensia minimă oamenilor. Noi credem că grija pentru om este esențială în politica noastră națională”, a susținut ministrul.
În contextul luptei strânse dintre populari și socialiști, fiecare vot este important pentru destinul proiectului european. Așa cum a arătat Dan Șova, numărul de europarlamentari va stabili Președintele Comisiei Europene. “Situația este atât de echilibrată în Europa încât 200 – 300 de voturi de aici, 200 – 300 de voturi de la Târgoviște pot să decidă Președinția Comisiei Europene și care este soarta noastră ca români în Uniunea Europeană pentru următorii șapte ani”.
Rolul europarlamentarilor români poate fi decisiv în stabilirea Președintelui Comisiei Europene. “Europarlamentarii pe care îi dăm noi, sper să fie 15, pot stabili Președintele Comisiei Europene. Dacă avem un Președinte al CE social-democrat, un prim-ministru al României astăzi social-democrat și, care sper eu, să devină Președintele social-democrat al României din decembrie, soarta noastră în interiorul UE poate fi mult mai bună din punct de vedere al locurilor de muncă, al celor care se duc acolo, din punct de vedere al banilor pe care ni-i dau, din punct de vedere al asigurărilor sociale”, a declarat Șova.
Vicepreședintele PSD a vorbit și despre nevoia unui Președinte social-democrat, în contextul în care șeful statului trebuie aibă un alt comportament decât a avut Traian Băsescu în ultimii 10 ani. “Cred că avem dreptul și să trăim în liniște, și să avem un Președinte normal, și să avem un Președinte pe care să-l intereseze ce se întâmplă cu omul de rând”. În acest context, ministrul a afirmat că și-ar dori să poată convinge oamenii “să-l avem pe Schulz la Bruxelles și pe Ponta la Cotroceni”.
În discursul său, ministrul Șova s-a referit și la rezultatele și proiectele Guvernului. “Este prima oară, cel puțin în ultimii 10 ani, când în baza deciziei premierului Victor Ponta această creștere economică se vede în veniturile oamenilor”, a declarat vicepreședintele PSD, adăugând că anul acesta au fost majorate salariul minim și pensiile și că acestea sunt politici bune și corecte. Statul este obligat să pună în mișcare acele sisteme prin care asigură crearea unor noi locuri de muncă și este obligat să sprijine inițiativa privată, alături de întreprinderile mici și mijlocii.
D-nul Șova a declarat că ministrul Mihnea Costoiu a venit cu conceptul învățământului dual, unde școlile profesionale au programă școlară în conformitate cu cerințele concrete ale întreprinderilor din aria în care se organizează școala respectivă. Un astfel de proiect este școala germană din județul Alba, al cărei succes a făcut să se extindă în trei alte județe, în zonele industriale.
“Vreau ca românii să fie tratați egal, la fel ca toate celelalte nații. Vreau ca atunci când muncim cinstit și plătim impozite în țara respectivă să avem acces la servicii sociale, iar copiii noștri care sunt acolo să aibă acces la școală. Vreau ca românii să fie tratați în mod egal și asta nu ne vor putea da decât social-democrații”, a declarat Dan Șova.
Ministrul a vorbit despre “normalitatea pe care PSD-ul a reintrodus-o în România: să fim conducători ai tuturor românilor, indiferent că ne-au votat sau nu, să acționăm pentru toți românii și să ne aplecăm în mod special spre cei care au nevoie de noi, tineri, pensionari, absolvenți, cei care au nevoie de locuri de muncă”.
Investițiile străine au crescut față de aceeași perioadă a anului trecut cu 35,6%. Producția industrială a crescut cu 10,8% față de anul trecut. România are cea mai mare creștere economică din Europa și cea mai mare rată de creștere a venitului real pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. “Acestea sunt rezultatele unor politici social-democrate”, a conchis Dan Șova.

Related articlesDÂMBOVIŢA

Primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul Axei prioritare 4

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Vineri, 27 aprilie, s-a depus primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în

Situaţia drumurilor dâmboviţene

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Societăţile dâmboviţene responsabile cu deszăpezirea au intervenit pe toate drumurile publice din Judeţul Dâmboviţa,

Fapte săvârșite la regimul silvic, sancționate de jandarmi

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Fapte săvârșite la regimul silvic, sancționate de #jandarmi În urma unei acțiuni pe raza

Ședința extraordinară a CLM Târgoviște din data de 12.01.2018

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Administrația  municipiului Târgoviște lucrează la foc automat, în ceea ce privește pregătirea și demararea

Municipiul Târgoviște va beneficia de un un nou parc

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Municipiul Targoviste va beneficia de un un nou parc. Astfel, pe o suprafata deACTUAL

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana: Reușim să scăpăm de un calvar

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:După cum ştim DN 71 a ajuns un adevărat coşmar pentru şoferii care trec

Mingea e din nou la TINE! Este momentul ECHIPEI “ Mai buni împreună, mai departe pentru fotbal!”

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Mingea e din nou la TINE! Este momentul ECHIPEI “ Mai buni împreună, mai

ROMÂNI DIN UCRAINA ÎN VIZITĂ LA MÂNĂSTIREA DEALU

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, sâmbătă, 24 martie 2018, un grup

Turist aflat în dificultate, ajutat de jandarmii montani de la Postul Zănoaga 

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit duminică, 25 februarie a.c., în sprijinul unui

Adrian Ţuţuianu îşi răstoarnă propriul guvern local

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Astăzi, 2 februarie 2018,  la nivelul  Organizației PSD Dâmbovița  în cadrul BPJ și CEx-ului 
Articole Recente


SOCIAL

Primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul Axei prioritare 4

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Vineri, 27 aprilie, s-a depus primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în

Situaţia drumurilor dâmboviţene

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Societăţile dâmboviţene responsabile cu deszăpezirea au intervenit pe toate drumurile publice din Judeţul Dâmboviţa,

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea Târgoviște din cadrul  Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea

Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri și lenjerii de către Crucea Roșie Română

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri

Zilele oraşului Răcari 2017

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Pe parcursul a două zile, 12-13 august 2017,  oraşul Răcari  va îmbrăca hainele de

VIDEO. Copil salvat dintr-un puț la Răcari, județul Dâmbovița

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:O fetiţă de 5 ani din orașul Răcari a fost salvată de pompierii dâmbovițeni.

CJ Dâmbovița  a repartizat sumele pentru echilibrarea bugetelor locale

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Consiliul Judeţean Dâmbovița a aprobat hotărârea privind repartizarea, pe anul 2017, a sumelor  defalcate

Ghenosu, pe podium la Paştele Cailor

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În municipiul Târgoviște, sâmbătă, 4 martie,bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele Cailor”

„Paştele Cailor”: Acest obicei este unic în România, specific comunităţii bulgarilor de la Târgovişte.

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În municipiul Târgoviște, sâmbătă,  4 martie, bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele

O clipă de neatenție dar și graba o putea costa viața pe o șoferiță în vârstă de 35 de ani

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Accident grav pe Bulevardul Unirii din Târgoviște  O clipă de neatenție dar și  graba

Blocul Dacia din orașul Fieni ce are în componență cinci scări, urmează să fie contorizat la nivel de imobil privind sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Blocul Dacia  din orașul Fieni   ce are în componență  cinci scări, urmează să fie 

Ediţia a III-a a Taberei Naţionale de sculptură „Vasile Blendea”. VIDEO

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În perioada 14-22 octombrie 2016, Parcul Industrial Priboiu  găzduieşte ediţia a III-a a Taberei

Hotel King lămureşte situaţia furtului din cameră

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Hotel King lămureşte situaţia furtului din cameră

În microraionul IV din municipiul Târgovişte continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere şi nu numai. VIDEO

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În microraionul IV din municipiul Târgovişte continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere şi

Misiune de căutare a părinţilor unei minore găsită înecată într-o baltă din localitatea Mărunţişu – comuna Costeştii din Vale.

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În după-amiaza zilei de ieri,18 septembrie a.c., pompierii de la Detașamentul Titu au desfăşurat

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a avut loc şedinţa festivă de avansare la termen în gradul profesional următor a 67 de poliţişti

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a avut loc şedinţa festivă de avansare

Un eveniment tragic a umplut de durere sufletele colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:A încetat din viață un om deosebit și un profesionist desăvârșit. Un eveniment tragic

Începând cu data de 30 iunie 2016, Palatul Potlogi a fost deschis oficial pentru public

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Începând cu data de  30  iunie 2016, Palatul Potlogi a fost deschis oficial pentru

La Târgovişte a avut loc deschiderea oficială a Turneului internaţional de baschet feminin U16

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Luni după-amiază, la Târgovişte a avut loc deschiderea oficială a Turneului internaţional de baschet

În comuna dâmboviţeană Ulmi, la doar câţiva kilometri de municipiul Târgovişte , Arctic urmează să construiască cea mai mare fabrică de maşini de spălat din Europa

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În comuna dâmboviţeană Ulmi, la doar câţiva kilometri de municipiul Târgovişte , Arctic urmează

Conducerea Companiei de Apă a luat toate măsurile pentru a asigura informarea corectă a populaţiei şi instituţiilor competente

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with: În oraşul Pucioasa şi comunele Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Doiceşti, sâmbătă seară,

RECORD: 10 investiţii finalizate în 10 luni de mandat

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with: În cadrul primei conferinţe de presă susţinută în anul 2016 de primarul Cristian Stan

Fonduri europene pentru asfaltarea unor drumuri din orasul Racari COMUNICAT DE PRESĂ privind programul lucrărilor efectuate la infrastructura rutieră a Judeţului Dâmboviţa, în perioada 11 – 16.01.2016

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:  Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 11 –

RACORDĂRI ILEGALE LA REŢEAUA DE ENERGIE ELECTRICĂ

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Nouă familii care aveau imobilele racordate ilegal la reţeaua de energie electrică au fost

JANDARMII DÂMBOVIȚENI, LA DATORIE DE REVELION

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În perioada 31 decembrie 2015 – 04 ianuarie 2016, peste 100 de jandarmi vor

„Promovarea turistică a monumentului istoric de importanta nationala Curtea Domneasca din Targoviste”

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Pe parcursul a şapte zile, 04.12.2015 – 10 .12.2015, sala Beciul Mircea cel Bătrân

Două cluburi din Târgovişte au fost închise

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Clubul TAO din Târgovişte a anunţat pe pagina sa de facebook, că îşi suspendă

VIDEO. TURIŞTI LITUANIENI SALVAŢI DE JANDARMERIA MONTANĂ DIN DÂMBOVIŢA!

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Doi turişti lituanieni, aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi au fost ajutați de

Jandarmeria Română a găzduit la Bucureşti, cel de-al treilea grup de lucru sub Preşedinţia Română a CIMIN

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Joi, 17 septembrie a.c., Jandarmeria Română a găzduit la Bucureşti, cel de-al treilea grup

In perioada 18-20 septembrie 2015 Filiala de Cruce Rosie Dambovita implementeaza Proiectul de tineret: “Tabără de educaţie sanitară pentru tineret”

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:1. In perioada 18-20 septembrie 2015 Filiala de Cruce Rosie Dambovita în parteneriat cu