JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Gospodării inundate la Petreşti şi Ulieşti

Furia naturii a produs neplăceri şi comunele dâmboviţene Petreşti şi Ulieşti .Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (C.L.S.U.) Petreşti a înştiinţat autorităţile judeţene că în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă s-a inundat o suprafaţă de teren de cca. 4.000mp, situată la intrarea în satul Puntea de Greci din comuna Petreşti.Totodată, în acea zonă sunt şi trei curţi în care a pătruns apa. inundatii petrestiLa faţa locului s-au prezentat lucrători din cadrul postului de Poliţie Petreşti, reprezentanţi ai C.L.S.U. Petreşti şi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U.) Petreşti care au acţionat cu ajutorul unor motopompe pentru evacuarea apei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa a primit o singură solicitare (prin apel 112), din partea unui cetăţean din comuna Ulieşti – sat Hanul lui Pală, căruia i se inundase curtea şi un adăpost de animale din gospodărie. Imediat la faţa locului s-a deplasat un echipaj de intervenţie de la Detaşamentul Găeşti, care a acţionat pentru evacuarea apei din curtea gospodăriei şi adăpostul de animale, eliminându-se pericolul ca apa să intre în locuinţă.Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa sunt pregătite pentru a acţiona în vederea limitării şi eliminării efectelor produse de de fenomenele meteorologice periculoase ce se pot produce în această perioadă.
Pentru a preveni şi limita efectele produse de inundaţii, cetăţenii sunt obligaţi să respecte următoarele măsuri:
– întreținerea (curăţarea, degajarea şi decolmatarea) șanțurilor, rigolelor şi canalelor de scurgere a apelor pluviale şi realizarea, acolo unde nu există, a acestora;
– drenarea şi asigurarea curgerii apei către şanţurile de captare, astfel încât în gospodării aceasta să nu mai băltească;
– deţinătorilor de construcţii situate pe direcţia viiturilor de pe versanţi, li se recomandă realizarea unor canale de captare şi dirijare a apei.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.