JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

16 gospodării au fost inundate şi animale evacuate, joi – noapte, la Răscăieţi , în judeţu Dâmboviţa

16 gospodării au fost inundate şi  animale evacuate, joi – noapte, la Răscăieţi , în judeţu Dâmboviţa , în urma unei ploi torenţiale. A  plouat abundant  iar pâraiele Holboca şi Jirnov au ieşit din matcă şi au inundat locuinţele .În numai câteva ore de ploaie, în unele locuinţe din Vultureanca şi Răscăieţi apa a  ajungea chiar şi  în case . Inundatii primaria Valeni, com Valeni si Malu cu FloriDouă case au fost inundate compleat iar ale 14 locuinţe practic au fost înconjurate de apă, rămânând isolate  .În unele gospodării au fost evacuate animalele însă o familie a văzut  cum apele  îi i-a doi porci .Apele au mai  inundat pivniţe, subsoluri şi 10  fântâni:”Într-o fracţiune de secundă a fost rupere de nori pe pârâurile Holboca şi Jirnov. Situaţia este dificilă la Vultureanca şi Răscăieţi .14 gospodării au fost isolate de apa care a intrat în curţi iar alte două locuinţe au fost inundate.Urgia a fost în noaptea de joi spre vinery acum lucrurile putem spune că sunt sub control .Au fost evacuate animalele din unele gospodării  iar la o altă familie apa a luat doi porci.Ceea ce este mai grav avem 10 fântâni inundate iar acestea reprezentau o sursă principal de apă pentru localnici.Până la această oră am reuşit să asigurăm strictul necesar de apă  pentru    locuinţele afectate din Vultureanca şi Răscăieţi.Vom primi sprijin şi de la Crucea Roşie “, a afirmat  IUlian Buibăr.
Crucea Roşie duce apă la Răscăieţi
În urma ploilor abundente din noaptea de joi spre vineri în comuna Răscăieţi, pâraiele Holboca şi Jirnov au ieşit din matcă, inundând 16 gospodarii şi afectând 10 fântâni.Prin dispoziţia preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, prefectul Victor Sanda, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta – Răscăieţi, va asigura apa potabilă cu o cisterna, familiilor afectate.De asemenea Crucea Roşie Dâmboviţa va distribui familiilor afectate, apă plată şi minerală. După retragerea definitivă a apelor,pompierii de la Găeşti vor interveni pentru decolmatarea  fântânilor iar cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa se va interveni pentru igenizarea  acestora: „Voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa au plecat  cu 300 de  sticle de apă minerală, a 2 l, pentru Comuna Răscăieţi în urma Apelului primit de la primarul şi viceprimarul localităţii”, a afirmat Gheorghe Popescu, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa.  La acest moment nivelul apei este în scădere.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.