JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

VIDEO. Arheologii şi tinerii studenţi care lucrează la Curtea Domnească din Târgovişte au făcut o nouă descoperire importantă. Este vorba de un schelet uman fără cap

Schelet descoperit la Curtea DomneascaDescoperirea s-a făcut în apropierea zonei unde în urmă cu câteva săptămâni săpăturile arheologice de la Curtea Domnească  au scos la iveală nişte ziduri .Arheologii au spus că este vorba de o decapitare,scheletul uman nu are cap şi se pare că ar fi de la sfârşitul secolului al XVI-lea, undeva după 1580, fie în timpul domniei lui Petru Cercel ori în timpul domniei lui Mihai Viteazul. Se pare că ar fi fost un bărbat. Potrivit arheologilor încă nu s-au găsit urme de ziduri sau ale indicii care ar putea  înlesni datarea cronologică a osemintelor. Singurul  indiciu mai clar  este faptul că scheletul uman a fost îngropat pe vatra unui cuptor, în zonă fiind identificată şi o fost groapă de var:”Sub gropa de var se află acest personaj decapitat, cu cea mai mare probabilitate .Nu i-am găsit capul, este aşezat creştineşte, cu capul spre vest şi picioarele spre răsărit şi a fost înmormântat pe fundul unui cuptor , un cuptor destul de vechi , probabil în secolele XV sau XVI…Acest personaj se pare că a jucat un rol important la curte , pentru că nu este un cimitir în această zonă …Nu am găsit niciun inventar în jurul scheletului  doar un fracment ceramic.Este una din poveştile teribile de la Curtea Domnească Târgovişte ”, a declarat  a afirmat un arheolog .Scheletul continuă să nască semne de întrebare în rândul specialiştilor şi imediat după ce va fi scos  la lumina zilei, va fi trimis în vederea unor analize mai amănunţite către un  expert în antropologie:”Este o descoperire interesantă din punctul nostru de vedere …S-ar putea ca şi acest personaj să fi fost fie un personaj care a deranjat domnia ori o altă situaţie care va fi elucidată …Cercetarea este în derulare .Cu certitudine a fost o persoană importantă în angrenajul curţii domneşti, atâta timp cât a fost înmormântată aici ”, a declarat Ovidiu Cîrstina directorul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgovişte.Arheologii vor continua săpăturile în zonă.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.