JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

VIDEO. Dispeceratul integrat ISU-SAJ Dâmboviţa a fost inaugurat astăzi, de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat

Raed Arafat la ISU Dambovita 2Dâmboviţa este al treizecelea judeţ  din ţară în care a fost implementat acest proiect pilot . Încă de săptămâna trecută judeţul nostru are un dispecerat de urgenţe integrat. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a fost însoţit de colonelul dr. Ion Burlui, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Constantin Cătălin Chiper – Secretar de Stat în MAI .Prin intermediul acestor dispecerate se asigură o integrare a deciziei şi o utilizare mai bună a resurselor. Acest lucru va permite o eficientizare a întregii activităţi, atât a ISU, cât şi a Serviciilor de Ambulanţă. Dispeceratul integrat asigură permanent preluarea apelurilor de urgenţă transmise prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, cunoaşte permanent capacitatea operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa , misiunile care au fost executate sau sunt în curs de executare, situaţia operativă, forţele şi mijloacele angajate în acţiuni, transmite şi urmăreşte executarea ordinelor şi dispoziţiilor, primeşte rapoartele operative de la subunităţile de intervenţie, asigură menţinerea legăturii neîntrerupte cu subunităţile Raed Arafat la ISU Dambovitaoperative, precum şi cu forţele cu care cooperează în zona de competenţă, alertează de îndată subunitatea de intervenţie, asigură şi menţine permanent legătura cu resursele proprii dislocate la locul evenimentului sau cu structurile din care provin acestea:”Din punctul nostru de vedere acest lucru asigură o integrare a decizie, o decizie mai bună, mai rapidă şi utilizarea mai bună a resurselor. Este un pas înainte pentru noi care ne permite să eficientizăm modul de intervenţie şi pe partea medicală şi pe partea de incendii când este nevoie să trimitem sprijin medical, descarcerare şi tot ce mai trebuie. Întotdeauna o să fie un medic coordonator de gardă fie de la Ambulanţă, fie de la ISU, personal în plus în dispecerat şi astfel se va putea gestiona un număr mai mare de intervenţii de urgenţă “, a spus Raed Arafat.Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul dr. Ion Burlui şi Constantin Cătălin Chiper – Secretar de Stat în MAI au declarat că inaugurarea Dispeceratului integrat este un pas mare în ceea ce priveşte dispecerizarea situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţului Dâmboviţa , iar această operaţionalizare între dispeceratul Serviciului de Ambulanţă şi ISU reduce timpii de intervenţie medicală şi asigură o mai bună coordonare.Raed Arafat a precizat că până la sfârşitului anului astfel de dispecerate vor funcţiona în toată ţara.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.