JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Toate documentele din perioada interbelică dau Sfinxul și Babele ca fiind în judeţul Dâmboviţa

Războiul pentru cele două monumente ale naturii din Bucegi a început secolul trecut. Oficialii din Târgovişte au de partea lor un document al Oficiului de Cadastru, din 1954, act care plasează Sfinxul şi Babele în Dâmboviţa.

„Pașii sunt clari, există un litigiu în instanță și trebuie să vedem ce spune instanța. În plus, există și un act admnistrativ oficial emis de Oficiul de Cadastru al regiunii, care era la Ploiești și spune că Sfinxul și Babele sunt la Târgoviște”, afirmă Gabriel Boriga, primarul din Târgoviște.

Prahovenii, de cealaltă parte, nu recunosc documentul.

„De mic copil părinții m-au dus pe munte, niciodată nu m-am gândit că ar putea fi această discuție, unde este Sfinxul sau Babele. Majoritatea materialelor pe care le promovăm apar pozele acolo”, susține Marius Nicolae, preşedintele Direcției de absorbție a fondurilor europene din Consiliul Județean Prahova.

Bătălia în instanţă a început în 2001. Judeţul Dâmboviţa a avut câştig de cauza la Judecătoria Târgovişte şi la Tribunalul Dâmboviţa. O decizie total opusă a luat Tribunalul Prahova. Dosarul a ajuns şi la Judecătoria Cluj, fără chip de împăcare. A încercat asta o comisie comună la nivelul celor două prefecturi. Organismul însă nu a lucrat nici măcar o zi.

„Probabil o să continuăm disputa pentru că suntem într-o fază administrativă, toate documentele din perioada interbelică dau Sfinxul și Babele ca fiind la noi în județ”, susține Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Înainte de o decizie a instanţei, cele două judeţe au folosit deja imaginile Sfinxului şi Babelor pe mai multe materiale de promovare.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.