JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

CS Municipal Târgovişte – CSBT Alexandria 79 – 55

CSM Târgovişte Municipal Târgovişte şi-a atins obiectivul pentru partea regulată a sezonului competiţional 2012 – 2013. Campioana României a învins Alexandria şi a depăşit Aradul în clasamentul Ligii Naţionale Feminine de Baschet graţie rezultatelor directe înregistrate în dubla manşă cu formaţia lui Dan Moraru.
Meciul din epilogul sezonului regulat nu a fost foarte simplu pentru CSM, care a avut o primă jumătate asemănătoare cu ultima parte a duelului de la Sfântu Gheorghe. Ratări inexplicabile, lipsă de reacţie în faza defensivă şi un joc anost, care a oferit speranţe teleormănencelor. Sfertul 1 s-a încheiat la egalitate, 10 – 10, iar echilibrul s-a menţinut şi în mitanul următoar când în ciuda unei eficienţe superioare dâmboviţencele au primit la fel de multe puncte. La cabine s-a intrat cu Municipal avânt un avans de 1 singur punct şi cu destui nemulţumiţi în tribune, care aşteptau un galop de sănătate din partea favoritelor.
Lucrurile aveau să se schimbe în bine odată cu startul sfertului al treilea, când apărarea a început să funcţioneze, iar oaspetele au marcat doar 7 puncte, în vreme ce târgoviştea a găsit căile corecte de a înscrie. Fără să iasă prea mult în evidenţă, Matic a adunat punct după punct, iar Gabriela Mărginean nu a mai greşit la fel de mult. La capitolul recuperări, Tikhonenko a fost mai pe fază decât colegele sale, iar emoţiile s-au risipit definitiv, când campioana a început sfertul de final, iar diferenţa a ajuns la 20 de puncte. Cu victoria asigurată, elevele lui Florin Nini au încercat să ofere mai mult şi celor 400 de spectatori prezenţi în Polivalentă, accelerând pentru atingerea unui punctaj cât mai mare. Municipal a ajuns până la borna 79, în vreme ce teleormănencele nu au izbutit decât 55.
Cele două puncte obţinute cu Teleormanul Alexandria au fost suficiente pentru ca CSM să înceapă play-off-ul de pe primul loc. Pe 6 aprilie târgoviştencele vor primi vizita Sportului Studenţesc, în primul meci din cadrul sferturilor de finală. E drept, până la partida cu formaţia din Capitală, campioana trebuie să lupte pentru a-şi apăra unul dintre cele două trofee cucerite în sezonul trecut. Final Four-ul Cupei României este 1 şi 2 aprilie la Alba Iulia, iar primul meci pare şi cel mai greu pentru că Municipal înfruntă Aradul. În cazul unei victorii, CSM va înfrunta în marea finală învingătoarea din meciul CSU Alba Iulia – Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.