JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Se trece la ora de iarnă. Se dă ceasul înapoi

România trece, în noaptea de sâmbătă, 27 octombire, spre duminică, 28 octombrie, la ora oficială de iarnă. Ora 4.00 urmează să devină ora 3.00, şi, astfel, ziua de 28 octombrie, va avea 25 de ore, devenind cea mai lungă din an.Trecerea la ora de iarnă are loc în fiecare an în ultima duminică a lunii octombrie. Revenirea la ora de vară se produce în ultima duminică din luna martie.

Pentru prima oară în 1932

CFR a anunţat că mersul trenurilor nu va fi afectat de trecerea la ora de iarnă. Toate garniturile aflate în mers în noaptea de sâmbătă spre duminică vor staţiona, aşa cum fac în fiecare an, timp de o oră pentru a reintra în grafic.Ţara noastră a trecut pentru prima oară la programul ce include orele oficiale de iarnă şi de vara în 1932. În 1941, programul a fost abandonat, pentru a fi reluat în 1979.Schimbarea orelor în ultima duminică din martie şi în ultima duminică din octombrie, a fost adoptată în 1997, împreună cu ţările din Uniunea Europeană.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.