JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
style1 style2 style3
AntenaDâmboviţa
.

SPORT

Actualul campionat a demonstrat că, la F.C.M. Târgovişte, este o “mină de aur”

Autor  Ultima actualizare: 1st October 2012

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Numai cine nu doreşte nu observă valoarea acestor jucători ai F.C.M.-ului din ultimii 3 ani.
Odată rămasă “pe picioarele ei”, adică numai cu jucători dâmboviţeni, ECHlPA a demonstrat că are valoare, că se poate bate de la egal la egal cu formaţii în componenţa căreia erau fotbalişti cu expe-rienţă, trecuţi prin diviziile A şi B.
Cu trei ani în urmă, ne-am bătut la promovare cu Chimia Brazi, făcând culoar Chindiei Târgovişte să pro¬moveze, apoi am avut acel meci de “baraj” cu ALRO Slatina tot pentru divizia B. Am fost clubul care am decis pro¬movarea Chindiei şi a echipei ALRO. A urmat “reculul” anul trecut, deoarece am transferat cei mai buni jucători la Chindia Târgovişte.
însă am ştiut să ne regrupăm, să ne strângem rândurile şi să pornim cu fruntea sus spre marea per¬formanţă. I-am cedat pe Cosmin Anton, Cristi Cherchez, Cornel Dinu,
trei jucători foarte va¬loroşi, asta dacă antrenorii lor ştiu să-i folosească pe posturile în care ei dau cel mai bun randament.
Nu uitaţi, Cosmin Anton joacă mijlocaş şi atacant, Cristi Cherchez la fel, iar Cornel Dinu-fundaş stânga, dreapta sau cen¬tral. Toţi jucătorii pregătiţi la F.C.M. Târgovişte sunt poli¬valenţi, ceea ce spune multe despre valoarea
lor.
Cei mai talentaţi au urcat în ierarhie şi au şanse să nu se oprească aici.
Golul lăsat prin ple¬carea lor a fost repede acoperit cu alţi jucători, la fel sau poate mai talentaţi decât aceştia.
Am pornit din nou la drum, în alt campionat, într-o grupă eterogenă, cu echipe necunoscute, cu deplasări lungi, cu instabilitatea echipelor de a continua activitatea. Am fost în seria a 4-a, apoi a 3-a, iar acum, F.R.F. a decis seria a 6-a.
Mai puţin contează pentru noi seria din care facem parte. Importante sunt rezul¬tatele. Cum spuneam, am luat startul într-o serie destul de pu¬ternică, cu câteva echipe extrem de valoroase prin com¬ponenţa loturilor, prin forţa financiară etc.
După cum ştiţi, în această ediţie ne vom “bate” cu Fortuna Brazi, Argeşul
Piteşti, Avântul Reghin, F.C. Cisnădie, Unirea Tărlungeni
pentru supremaţia clasamentu¬lui final. Deocamdată sunt 11 echipe, deci 10 meciuri în tur. Mai avem 6 partide, 3 în deplasare şi 3 acasă, iar ce va fi în retur, greu de prevăzut.
Revenim la actualul campionat, în care speranţele noastre de a evolua cât mai bine, de a forma din nou o echipă valoroasă, puternică, să ne determine să capabili să ne luptăm cu formaţii alcătuite din jucători cu experienţă prin ligile noastre.
Iată că sorţii ne-au pro¬gramat trei partide cu echipele ce ţintesc podiumul. Am jucat cu Fortuna Brazi, acasă, şi am învins-o cu 1-0, apoi ne-am deplasat la Reghin (cea mai lungă deplasare, de 350 km), unde am fost învinşi dintr-un penalty şi o eliminare.
Dar am avut tăria, pu¬terea să trecem peste acest eşec şi am pregătit atent următorul meci cu Cisnădie,
echipă ce-i administrase celor de la Câmpina un 4-1.
Evident că ne-a fost teamă de acest meci, văzând că formaţia aliniază oaspeţi (veniţi cu o zi mai devreme), printre care pe Florin Pripu (primul jucător legitimat la Minerul Şotânga!?), Gego Decebal, Şaucă Tudor, Piko Bogdan, fotbalişti de la Voinţa Sibiu.
Teama pentru forţa adversarului ne-a mobilizat şi mai tare, am dorit să de¬monstrăm că noi avem valoare, că victoria cu Fortuna Brazi nu a fost întâmplătoare, a fost rodul unei munci bine gândite şi pregătite cel puţin un an.
După cum ştiţi, lotul a
fost întinerit total. Au fost trans¬feraţi o serie de jucători tineri, de perspectivă, la echipe din Liga a 4-a, pentru a putea fi urmăriţi. Alţii au rămas singuri, cerându-şi rezilierea con¬tractelor. în acest fel, lotul a rămas mic numeric în com¬paraţie cu alţi ani.
El cuprinde acum doar 21 de jucători, dintre care 3 por¬tari. în acest fel, se dă posibili¬tatea ca cei mai buni să evolueze meci de meci, cu excepţiile de rigoare (acci¬dentări, suspendări etc.).
Aşa cum spuneam, acest lot, această echipă în structura actuală este o “mină de aur”, pentru că are fotbalişti foarte tineri, de mare perspec¬tivă, de mare viitor, iar dacă vor rămâne împreună 2-3 ani şi vor fi pregătiţi aşa cum trebuie, spre marea performanţă, vor fi greu de învins. Nu uitaţi că Anton, Dinu, Cherechez, Petculescu au trecut mai întâi prin mâna lui Tavi Grigore, llie Stan, Silviu Dumitrescu, lon Constantin, până să ajungă la Chindia Târgovişte. Apropo, mulţumim pe această cale celor de la Chindia că nu l-au dorit
pe Adi Gâldău, noul căpitan al F.C.M.-ului, care va avea un cuvânt decisiv în cadrul echipei.
Aşadar, iată, F.C.M. Târgovişte învinge două echipe extrem de puternice cu nişte juniori, cu nişte jucători, cu două-trei excepţii, sub 21 de ani, ceea ce este unicat în Liga a 3-a-să foloseşti o echipă numai cu jucători sub 21 de ani. Este un risc, dar dacă nu rişti, nici nu câştigi. Noi, în cele două jocuri, nu am riscat, acesta este lotul actual, asta îi este va¬loarea. în cele două partide (chiar şi cu Reghin) am folosit aceeaşi echipă, adică: Zegheru (25 ani), Penescu (20), l. Constantin (20), Timofte (19), Cernea (20), Enescu (19),
Grigore (19),
Gâldău (23),
Negotei (21),
Dragnea (25),
Popa (17),
Marinescu (22), Trică (21), Mândru (20), Lungeanu
(19) , Tudorache
(20) , Neculae (18), C. lulian (16), Daia
(19).
Acesta este lotul pe care se bazează F.C.M. Târgovişte în acest campionat. Marea
lor majoritate sunt polivalenţi, fiind folosiţi pe mai multe pos¬turi: Timofte-atacant, fundaş central, lonuţ Constantin-fundaş central sau dreapta, Adi Gâldău-mijlocaş, fundaş cen¬tral, Penescu- fundaş sau mijlocaş dreapta, Negotei-mijlocaş sau atacant, Popa-mijlocaş sau atacant, Daia-fundaş central sau dreapta etc. în funcţie de necesităţile echipei la un moment dat, antrenorul poate decide ca jucătorul X sau Y să treacă pe alt post înaintea jocului sau în timpul partidei. Aceşti jucători tineri (pot fi numiţi juniori, cei mai mulţi şi sunt), dacă vor fi bine pregătiţi în continuare, în mod cert vor creşte în valoare, iar rezultatele echipei vor fi cele aşteptate de patron.
Deocamdată, cele două victorii aparţin lui Constantin. Acum avem două săptămâni de pauză, nu jucăm în etapele a 6-a şi a 7-a, timp suficient ca noul antrenor să-şi cunoască echipa, fiecare jucător în parte, pentru a conti¬nua cu aceleaşi victorii, dacă nu chiar mai multe.
Este arhicunoscut că pe un antrenor îl menţin la echipă doar rezultatele. Constantin a plecat singur, din motive de sănătate. Pentru tot ce a fost până acum la F.C.M. Târgovişte, în toţi anii în care eu am colaborat foarte bine, personal îi mulţumesc, îi doresc multă sănătate, să se facă cât mai repede sănătos, iar în viaţă să nu spui niciodată “nicio¬dată”…
Dar despre activitatea lui lon Constantin la F.C.M. Târgovişte, într-un alt articol.
Aşadar, atenţie la “cloşca cu puii de aur”, la cum va fi administrată în conti¬nuare…

Related articlesDÂMBOVIŢA

Primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul Axei prioritare 4

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Vineri, 27 aprilie, s-a depus primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în

Situaţia drumurilor dâmboviţene

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Societăţile dâmboviţene responsabile cu deszăpezirea au intervenit pe toate drumurile publice din Judeţul Dâmboviţa,

Fapte săvârșite la regimul silvic, sancționate de jandarmi

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Fapte săvârșite la regimul silvic, sancționate de #jandarmi În urma unei acțiuni pe raza

Ședința extraordinară a CLM Târgoviște din data de 12.01.2018

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Administrația  municipiului Târgoviște lucrează la foc automat, în ceea ce privește pregătirea și demararea

Municipiul Târgoviște va beneficia de un un nou parc

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Municipiul Targoviste va beneficia de un un nou parc. Astfel, pe o suprafata deACTUAL

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana: Reușim să scăpăm de un calvar

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:După cum ştim DN 71 a ajuns un adevărat coşmar pentru şoferii care trec

Mingea e din nou la TINE! Este momentul ECHIPEI “ Mai buni împreună, mai departe pentru fotbal!”

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Mingea e din nou la TINE! Este momentul ECHIPEI “ Mai buni împreună, mai

ROMÂNI DIN UCRAINA ÎN VIZITĂ LA MÂNĂSTIREA DEALU

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, sâmbătă, 24 martie 2018, un grup

Turist aflat în dificultate, ajutat de jandarmii montani de la Postul Zănoaga 

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit duminică, 25 februarie a.c., în sprijinul unui

Adrian Ţuţuianu îşi răstoarnă propriul guvern local

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Astăzi, 2 februarie 2018,  la nivelul  Organizației PSD Dâmbovița  în cadrul BPJ și CEx-ului 
Articole Recente


SOCIAL

Primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul Axei prioritare 4

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Vineri, 27 aprilie, s-a depus primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în

Situaţia drumurilor dâmboviţene

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Societăţile dâmboviţene responsabile cu deszăpezirea au intervenit pe toate drumurile publice din Judeţul Dâmboviţa,

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea Târgoviște din cadrul  Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea

Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri și lenjerii de către Crucea Roșie Română

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri

Zilele oraşului Răcari 2017

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Pe parcursul a două zile, 12-13 august 2017,  oraşul Răcari  va îmbrăca hainele de

VIDEO. Copil salvat dintr-un puț la Răcari, județul Dâmbovița

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:O fetiţă de 5 ani din orașul Răcari a fost salvată de pompierii dâmbovițeni.

CJ Dâmbovița  a repartizat sumele pentru echilibrarea bugetelor locale

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Consiliul Judeţean Dâmbovița a aprobat hotărârea privind repartizarea, pe anul 2017, a sumelor  defalcate

Ghenosu, pe podium la Paştele Cailor

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În municipiul Târgoviște, sâmbătă, 4 martie,bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele Cailor”

„Paştele Cailor”: Acest obicei este unic în România, specific comunităţii bulgarilor de la Târgovişte.

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În municipiul Târgoviște, sâmbătă,  4 martie, bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele

O clipă de neatenție dar și graba o putea costa viața pe o șoferiță în vârstă de 35 de ani

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Accident grav pe Bulevardul Unirii din Târgoviște  O clipă de neatenție dar și  graba

Blocul Dacia din orașul Fieni ce are în componență cinci scări, urmează să fie contorizat la nivel de imobil privind sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Blocul Dacia  din orașul Fieni   ce are în componență  cinci scări, urmează să fie 

Ediţia a III-a a Taberei Naţionale de sculptură „Vasile Blendea”. VIDEO

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În perioada 14-22 octombrie 2016, Parcul Industrial Priboiu  găzduieşte ediţia a III-a a Taberei

Hotel King lămureşte situaţia furtului din cameră

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Hotel King lămureşte situaţia furtului din cameră

În microraionul IV din municipiul Târgovişte continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere şi nu numai. VIDEO

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În microraionul IV din municipiul Târgovişte continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere şi

Misiune de căutare a părinţilor unei minore găsită înecată într-o baltă din localitatea Mărunţişu – comuna Costeştii din Vale.

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În după-amiaza zilei de ieri,18 septembrie a.c., pompierii de la Detașamentul Titu au desfăşurat

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a avut loc şedinţa festivă de avansare la termen în gradul profesional următor a 67 de poliţişti

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a avut loc şedinţa festivă de avansare

Un eveniment tragic a umplut de durere sufletele colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:A încetat din viață un om deosebit și un profesionist desăvârșit. Un eveniment tragic

Începând cu data de 30 iunie 2016, Palatul Potlogi a fost deschis oficial pentru public

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Începând cu data de  30  iunie 2016, Palatul Potlogi a fost deschis oficial pentru

La Târgovişte a avut loc deschiderea oficială a Turneului internaţional de baschet feminin U16

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Luni după-amiază, la Târgovişte a avut loc deschiderea oficială a Turneului internaţional de baschet

În comuna dâmboviţeană Ulmi, la doar câţiva kilometri de municipiul Târgovişte , Arctic urmează să construiască cea mai mare fabrică de maşini de spălat din Europa

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În comuna dâmboviţeană Ulmi, la doar câţiva kilometri de municipiul Târgovişte , Arctic urmează

Conducerea Companiei de Apă a luat toate măsurile pentru a asigura informarea corectă a populaţiei şi instituţiilor competente

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with: În oraşul Pucioasa şi comunele Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Doiceşti, sâmbătă seară,

RECORD: 10 investiţii finalizate în 10 luni de mandat

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with: În cadrul primei conferinţe de presă susţinută în anul 2016 de primarul Cristian Stan

Fonduri europene pentru asfaltarea unor drumuri din orasul Racari COMUNICAT DE PRESĂ privind programul lucrărilor efectuate la infrastructura rutieră a Judeţului Dâmboviţa, în perioada 11 – 16.01.2016

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:  Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 11 –

RACORDĂRI ILEGALE LA REŢEAUA DE ENERGIE ELECTRICĂ

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Nouă familii care aveau imobilele racordate ilegal la reţeaua de energie electrică au fost

JANDARMII DÂMBOVIȚENI, LA DATORIE DE REVELION

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:În perioada 31 decembrie 2015 – 04 ianuarie 2016, peste 100 de jandarmi vor

„Promovarea turistică a monumentului istoric de importanta nationala Curtea Domneasca din Targoviste”

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Pe parcursul a şapte zile, 04.12.2015 – 10 .12.2015, sala Beciul Mircea cel Bătrân

Două cluburi din Târgovişte au fost închise

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Clubul TAO din Târgovişte a anunţat pe pagina sa de facebook, că îşi suspendă

VIDEO. TURIŞTI LITUANIENI SALVAŢI DE JANDARMERIA MONTANĂ DIN DÂMBOVIŢA!

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Doi turişti lituanieni, aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi au fost ajutați de

Jandarmeria Română a găzduit la Bucureşti, cel de-al treilea grup de lucru sub Preşedinţia Română a CIMIN

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:Joi, 17 septembrie a.c., Jandarmeria Română a găzduit la Bucureşti, cel de-al treilea grup

In perioada 18-20 septembrie 2015 Filiala de Cruce Rosie Dambovita implementeaza Proiectul de tineret: “Tabără de educaţie sanitară pentru tineret”

Share with:

FacebookTwitterGoogle


Share with:1. In perioada 18-20 septembrie 2015 Filiala de Cruce Rosie Dambovita în parteneriat cu