JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
style1 style2 style3
AntenaDâmboviţa
.

SPORT

Actualul campionat a demonstrat că, la F.C.M. Târgovişte, este o “mină de aur”

Autor  Ultima actualizare: 1st October 2012

Numai cine nu doreşte nu observă valoarea acestor jucători ai F.C.M.-ului din ultimii 3 ani.
Odată rămasă “pe picioarele ei”, adică numai cu jucători dâmboviţeni, ECHlPA a demonstrat că are valoare, că se poate bate de la egal la egal cu formaţii în componenţa căreia erau fotbalişti cu expe-rienţă, trecuţi prin diviziile A şi B.
Cu trei ani în urmă, ne-am bătut la promovare cu Chimia Brazi, făcând culoar Chindiei Târgovişte să pro¬moveze, apoi am avut acel meci de “baraj” cu ALRO Slatina tot pentru divizia B. Am fost clubul care am decis pro¬movarea Chindiei şi a echipei ALRO. A urmat “reculul” anul trecut, deoarece am transferat cei mai buni jucători la Chindia Târgovişte.
însă am ştiut să ne regrupăm, să ne strângem rândurile şi să pornim cu fruntea sus spre marea per¬formanţă. I-am cedat pe Cosmin Anton, Cristi Cherchez, Cornel Dinu,
trei jucători foarte va¬loroşi, asta dacă antrenorii lor ştiu să-i folosească pe posturile în care ei dau cel mai bun randament.
Nu uitaţi, Cosmin Anton joacă mijlocaş şi atacant, Cristi Cherchez la fel, iar Cornel Dinu-fundaş stânga, dreapta sau cen¬tral. Toţi jucătorii pregătiţi la F.C.M. Târgovişte sunt poli¬valenţi, ceea ce spune multe despre valoarea
lor.
Cei mai talentaţi au urcat în ierarhie şi au şanse să nu se oprească aici.
Golul lăsat prin ple¬carea lor a fost repede acoperit cu alţi jucători, la fel sau poate mai talentaţi decât aceştia.
Am pornit din nou la drum, în alt campionat, într-o grupă eterogenă, cu echipe necunoscute, cu deplasări lungi, cu instabilitatea echipelor de a continua activitatea. Am fost în seria a 4-a, apoi a 3-a, iar acum, F.R.F. a decis seria a 6-a.
Mai puţin contează pentru noi seria din care facem parte. Importante sunt rezul¬tatele. Cum spuneam, am luat startul într-o serie destul de pu¬ternică, cu câteva echipe extrem de valoroase prin com¬ponenţa loturilor, prin forţa financiară etc.
După cum ştiţi, în această ediţie ne vom “bate” cu Fortuna Brazi, Argeşul
Piteşti, Avântul Reghin, F.C. Cisnădie, Unirea Tărlungeni
pentru supremaţia clasamentu¬lui final. Deocamdată sunt 11 echipe, deci 10 meciuri în tur. Mai avem 6 partide, 3 în deplasare şi 3 acasă, iar ce va fi în retur, greu de prevăzut.
Revenim la actualul campionat, în care speranţele noastre de a evolua cât mai bine, de a forma din nou o echipă valoroasă, puternică, să ne determine să capabili să ne luptăm cu formaţii alcătuite din jucători cu experienţă prin ligile noastre.
Iată că sorţii ne-au pro¬gramat trei partide cu echipele ce ţintesc podiumul. Am jucat cu Fortuna Brazi, acasă, şi am învins-o cu 1-0, apoi ne-am deplasat la Reghin (cea mai lungă deplasare, de 350 km), unde am fost învinşi dintr-un penalty şi o eliminare.
Dar am avut tăria, pu¬terea să trecem peste acest eşec şi am pregătit atent următorul meci cu Cisnădie,
echipă ce-i administrase celor de la Câmpina un 4-1.
Evident că ne-a fost teamă de acest meci, văzând că formaţia aliniază oaspeţi (veniţi cu o zi mai devreme), printre care pe Florin Pripu (primul jucător legitimat la Minerul Şotânga!?), Gego Decebal, Şaucă Tudor, Piko Bogdan, fotbalişti de la Voinţa Sibiu.
Teama pentru forţa adversarului ne-a mobilizat şi mai tare, am dorit să de¬monstrăm că noi avem valoare, că victoria cu Fortuna Brazi nu a fost întâmplătoare, a fost rodul unei munci bine gândite şi pregătite cel puţin un an.
După cum ştiţi, lotul a
fost întinerit total. Au fost trans¬feraţi o serie de jucători tineri, de perspectivă, la echipe din Liga a 4-a, pentru a putea fi urmăriţi. Alţii au rămas singuri, cerându-şi rezilierea con¬tractelor. în acest fel, lotul a rămas mic numeric în com¬paraţie cu alţi ani.
El cuprinde acum doar 21 de jucători, dintre care 3 por¬tari. în acest fel, se dă posibili¬tatea ca cei mai buni să evolueze meci de meci, cu excepţiile de rigoare (acci¬dentări, suspendări etc.).
Aşa cum spuneam, acest lot, această echipă în structura actuală este o “mină de aur”, pentru că are fotbalişti foarte tineri, de mare perspec¬tivă, de mare viitor, iar dacă vor rămâne împreună 2-3 ani şi vor fi pregătiţi aşa cum trebuie, spre marea performanţă, vor fi greu de învins. Nu uitaţi că Anton, Dinu, Cherechez, Petculescu au trecut mai întâi prin mâna lui Tavi Grigore, llie Stan, Silviu Dumitrescu, lon Constantin, până să ajungă la Chindia Târgovişte. Apropo, mulţumim pe această cale celor de la Chindia că nu l-au dorit
pe Adi Gâldău, noul căpitan al F.C.M.-ului, care va avea un cuvânt decisiv în cadrul echipei.
Aşadar, iată, F.C.M. Târgovişte învinge două echipe extrem de puternice cu nişte juniori, cu nişte jucători, cu două-trei excepţii, sub 21 de ani, ceea ce este unicat în Liga a 3-a-să foloseşti o echipă numai cu jucători sub 21 de ani. Este un risc, dar dacă nu rişti, nici nu câştigi. Noi, în cele două jocuri, nu am riscat, acesta este lotul actual, asta îi este va¬loarea. în cele două partide (chiar şi cu Reghin) am folosit aceeaşi echipă, adică: Zegheru (25 ani), Penescu (20), l. Constantin (20), Timofte (19), Cernea (20), Enescu (19),
Grigore (19),
Gâldău (23),
Negotei (21),
Dragnea (25),
Popa (17),
Marinescu (22), Trică (21), Mândru (20), Lungeanu
(19) , Tudorache
(20) , Neculae (18), C. lulian (16), Daia
(19).
Acesta este lotul pe care se bazează F.C.M. Târgovişte în acest campionat. Marea
lor majoritate sunt polivalenţi, fiind folosiţi pe mai multe pos¬turi: Timofte-atacant, fundaş central, lonuţ Constantin-fundaş central sau dreapta, Adi Gâldău-mijlocaş, fundaş cen¬tral, Penescu- fundaş sau mijlocaş dreapta, Negotei-mijlocaş sau atacant, Popa-mijlocaş sau atacant, Daia-fundaş central sau dreapta etc. în funcţie de necesităţile echipei la un moment dat, antrenorul poate decide ca jucătorul X sau Y să treacă pe alt post înaintea jocului sau în timpul partidei. Aceşti jucători tineri (pot fi numiţi juniori, cei mai mulţi şi sunt), dacă vor fi bine pregătiţi în continuare, în mod cert vor creşte în valoare, iar rezultatele echipei vor fi cele aşteptate de patron.
Deocamdată, cele două victorii aparţin lui Constantin. Acum avem două săptămâni de pauză, nu jucăm în etapele a 6-a şi a 7-a, timp suficient ca noul antrenor să-şi cunoască echipa, fiecare jucător în parte, pentru a conti¬nua cu aceleaşi victorii, dacă nu chiar mai multe.
Este arhicunoscut că pe un antrenor îl menţin la echipă doar rezultatele. Constantin a plecat singur, din motive de sănătate. Pentru tot ce a fost până acum la F.C.M. Târgovişte, în toţi anii în care eu am colaborat foarte bine, personal îi mulţumesc, îi doresc multă sănătate, să se facă cât mai repede sănătos, iar în viaţă să nu spui niciodată “nicio¬dată”…
Dar despre activitatea lui lon Constantin la F.C.M. Târgovişte, într-un alt articol.
Aşadar, atenţie la “cloşca cu puii de aur”, la cum va fi administrată în conti¬nuare…

Related articlesDÂMBOVIŢA

Unul dintre spitalele Găeşti, Moreni sau Pucioasa trebuie să devină spital dedicat tratării cazurilor de COVID-19

Trebuie să înţelegem oameni buni că prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi şi prin alte măsuri stricte ce trebuie luate urgent de instituiile abilitate

Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii şcolare de pe raza municipiului Târgovişte reprezintă o prioritate pe agenda administraţiei târgoviştene

Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii şcolare de pe raza municipiului Târgovişte reprezintă o prioritate pe agenda

Incredibil dar adevărat, primarul  Ion Dicu s-a făcut singur cetăţean de onoare al comunei pe care o conduce

Sâmbătă, în comuna  dâmboviţeană Pietroșița,  s-a marcat Ziua localităţii.   Deşi pare absurd însă aceasta este

Administraţia târgovişteană a demarat în forţă o serie de investiţii în cartierul Sagricom ce vor contribui substanţial la dezvoltarea cartierului

În plin proces de execuţie se află şi o serie de proiecte de amenajare urbanistică,

Mai multe localităţi din Dâmboviţa sunt afectate de inundaţii

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele ore, mai multe gospodării din oraşul Răcari şiACTUAL

Dâmbovița: 84 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

BULETIN DE PRESĂ  29 octombrie 2020, ora 13.00 Până astăzi, 29 octombrie, pe teritoriul României,

Casă arsă în Vulcana-Băi

Un incendiu puternic cu o posibilă persoana carbonizată, izbucnit la o casă din Vulcana-Băi.

Măștile pot fi un instrument care să ne ajute să„aplatizăm curba îmbolnăvirilor”

Măștile chirurgicale produse de Compania MACRATEX OPTIM, combină designul ergonomic pentru confort cu tehnologii brevetate care ajută la o respirație mai ușoară și o protecție confortabilă împotriva pericolelor externe.

SITUAȚIA ÎN DÂMBOVIȚA: Un deces și 14 infectați

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa sunt în alertă în ceea ce priveşte situaţia din comuna dâmboviţeană Corbii Mari

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecateArticole Recente


SOCIAL

Unul dintre spitalele Găeşti, Moreni sau Pucioasa trebuie să devină spital dedicat tratării cazurilor de COVID-19

Trebuie să înţelegem oameni buni că prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi şi prin alte măsuri stricte ce trebuie luate urgent de instituiile abilitate

Informare privind proiectul “Venus- Împreună pentru o viață în siguranță!”

           Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, implementează în calitate de

A fost inaugurat podul peste râul Slănic, din localitatea Gura Ocniței

Președintele Consiliului Juețean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole, secretarul județului – Ivan

Turişti ajutaţi de jandarmii montani

 Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit azi-noapte, în urma unui apel prin SNUAU

Iată cele 10 semne, prin care vei deosebi un om deștept de unul prost

„Te poți molipsi de prostie sau de înțelepciune la fel de ușor, ca de o

Incredibil dar adevărat, primarul  Ion Dicu s-a făcut singur cetăţean de onoare al comunei pe care o conduce

Sâmbătă, în comuna  dâmboviţeană Pietroșița,  s-a marcat Ziua localităţii.   Deşi pare absurd însă aceasta este

Reprezentanți ai Ministerului Economiei, vizită în județul Dâmbovița

Joi, 12 iulie 2018, Ion Radu, secretar de stat în Ministerul Economiei, însoțit de doi

Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut un bilanţ al rezultatelor Evaluării Naţional, Bacalaureatului şi primei etape  de admitere la liceu.

 Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut

Voluntarii Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița au distribuit 6 paturi nou nascuți și 356 cearceafuri către secția neonatologie a Spitalului Orășenesc Găești

Campania ,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, desfășurată în cadrul parteneriatului dintre

Primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul Axei prioritare 4

Vineri, 27 aprilie, s-a depus primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul

Situaţia drumurilor dâmboviţene

Societăţile dâmboviţene responsabile cu deszăpezirea au intervenit pe toate drumurile publice din Judeţul Dâmboviţa, astfel

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea Târgoviște din cadrul  Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, a ajuns și în Maternitatea Târgoviște

Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri și lenjerii de către Crucea Roșie Română

Maternitatea Târgoviște  se numără  printre cele 41 de maternități din România, echipate cu pătuțuri și

Zilele oraşului Răcari 2017

Pe parcursul a două zile, 12-13 august 2017,  oraşul Răcari  va îmbrăca hainele de sărbătoare.

VIDEO. Copil salvat dintr-un puț la Răcari, județul Dâmbovița

O fetiţă de 5 ani din orașul Răcari a fost salvată de pompierii dâmbovițeni. Copila

CJ Dâmbovița  a repartizat sumele pentru echilibrarea bugetelor locale

Consiliul Judeţean Dâmbovița a aprobat hotărârea privind repartizarea, pe anul 2017, a sumelor  defalcate din

Ghenosu, pe podium la Paştele Cailor

În municipiul Târgoviște, sâmbătă, 4 martie,bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele Cailor” sau

„Paştele Cailor”: Acest obicei este unic în România, specific comunităţii bulgarilor de la Târgovişte.

În municipiul Târgoviște, sâmbătă,  4 martie, bulgarii din cartierul Matei Voievod au sărbătorit „Paştele Cailor”

O clipă de neatenție dar și graba o putea costa viața pe o șoferiță în vârstă de 35 de ani

Accident grav pe Bulevardul Unirii din Târgoviște  O clipă de neatenție dar și  graba o

Blocul Dacia din orașul Fieni ce are în componență cinci scări, urmează să fie contorizat la nivel de imobil privind sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Blocul Dacia  din orașul Fieni   ce are în componență  cinci scări, urmează să fie  contorizat

Ediţia a III-a a Taberei Naţionale de sculptură „Vasile Blendea”. VIDEO

În perioada 14-22 octombrie 2016, Parcul Industrial Priboiu  găzduieşte ediţia a III-a a Taberei Naţionale

Hotel King lămureşte situaţia furtului din cameră

Hotel King lămureşte situaţia furtului din cameră

În microraionul IV din municipiul Târgovişte continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere şi nu numai. VIDEO

În microraionul IV din municipiul Târgovişte continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere şi nu

Misiune de căutare a părinţilor unei minore găsită înecată într-o baltă din localitatea Mărunţişu – comuna Costeştii din Vale.

În după-amiaza zilei de ieri,18 septembrie a.c., pompierii de la Detașamentul Titu au desfăşurat o

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a avut loc şedinţa festivă de avansare la termen în gradul profesional următor a 67 de poliţişti

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a avut loc şedinţa festivă de avansare la

Un eveniment tragic a umplut de durere sufletele colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa

A încetat din viață un om deosebit și un profesionist desăvârșit. Un eveniment tragic a

Începând cu data de 30 iunie 2016, Palatul Potlogi a fost deschis oficial pentru public

Începând cu data de  30  iunie 2016, Palatul Potlogi a fost deschis oficial pentru public.

La Târgovişte a avut loc deschiderea oficială a Turneului internaţional de baschet feminin U16

Luni după-amiază, la Târgovişte a avut loc deschiderea oficială a Turneului internaţional de baschet feminin

În comuna dâmboviţeană Ulmi, la doar câţiva kilometri de municipiul Târgovişte , Arctic urmează să construiască cea mai mare fabrică de maşini de spălat din Europa

În comuna dâmboviţeană Ulmi, la doar câţiva kilometri de municipiul Târgovişte , Arctic urmează să

Conducerea Companiei de Apă a luat toate măsurile pentru a asigura informarea corectă a populaţiei şi instituţiilor competente

 În oraşul Pucioasa şi comunele Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Doiceşti, sâmbătă seară, Compania