JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

începe Bacul. Vezi calendarul probelor.

Peste 340.000 de elevi din întreaga ţară vor susţine prima sesiune a examenului de bacalaureat care începe luni, cu proba de testare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, informează.Din cei 340.000 de candidaţi, 189.301 sunt absolvenţi de clasa a XII-a şi 55.837, de clasa a XIII-a, din anul acesta, la care se adaugă cei nepromovaţi anul trecut, aproximativ 90.000 de candidaţi, dar şi din seriile anterioare.

Un număr de 23.087 de absolvenţi de liceu din totalul candidaţilor s-au înscris în Bucureşti pentru a susţine prima sesiune a examenului de bacalaureat, care va începe luni.

Calendarul examenelor

– 11 – 13 iunie: proba A – testarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

– 13 – 15 iunie: proba B – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

– 18 – 22 iunie: evaluarea competenţelor digitale

– 25 – 27 iunie: proba C – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

– 2 iulie: proba E)a) – proba scrisă la Limba şi literatura română

– 3 iulie: proba E)b) – probă scrisă la Limba şi literatura maternă

– 4 iulie: proba E)c) – proba scrisă obligatorie a profilului

– 6 iulie: proba E)d): proba la alegere a profilului şi specializării

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 8 iulie, iar pe 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, depunerea contestaţiilor. Rezolvarea contestaţiilor se va face între10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale în urma contestaţiilor.

Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Pop, declara recent că toate sălile de examinare în care se desfăşoară examenul de bacalaureat vor fi supravegheate cu camere video, aşa cum prevede metodologia de desfăşurare a acestui examen.

Procentul de promovabilitate la sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat în anul 2011 a fost de 44,47% înainte de soluţionarea contestaţiilor şi 45,72% după contestaţii.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.