JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

BILCIUREŞTI: Depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale

 

BILCIUREŞTI: Depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale
BILCIUREŞTI: Depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale

La începutul anului 2008, Romgaz anunţa investiţii de 500 de milioane de dolari până în 2012 pentru creşterea capacităţii de înmagazinare cu 40% la nivelul anului 2012. Astfel de la o capacitate de înmagazinare de 2,8 miliarde de metri cubi, anul viitor România trebuia să ajungă la o capacitate de 3,9 miliarde de metri cubi.

Bilanţul anilor 2008-2011 strict pentru această componentă arată că nu s-a făcut nimic, capacităţile rămânând constante, realizarea proiectelor fiind acum mutată pentru anul 2016.

Depozitele de înmagazinare a gazelor naturale sunt Bilciureşti (judeţul Dâmboviţa) cu o capacitate de 1.130 de milioane de metri cubi, Sărmăşel (judeţul Mureş), cu o capacitate de 700 de milioane de metri cubi, Urziceni (judeţul Ialomiţa), unde se pot stoca 250 de milioane de metri cubi de gaze, Cetate (judeţul Dolj), cu o capacitate de 200 de milioane de metri cubi, Gherceşti (judeţul Dolj), cu 150 de milioane de metri cubi şi Bălăceanca (judeşul Ilfov), în care se pot stoca 50 de milioane de metri cubi de gaze naturale.”La depozitul Bilciureşti se doreşte o creştere a capacităţii de livrare zilnică cu 30% până în 2013. La depozitul Urziceni se urmăreşte o creştere a capacităţii de la 250 de milioane de metri cubi la 360 de milioane de metri cubi până în anul 2016. La depozitul Sărmăşel se doreşte o creştere a capacităţii depozitului de la 700 de milioane de metri cubi la 900 de milioane de metri cubi”, a mai precizat reprezentantul Romgaz.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.