JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Ştrandurile publice – sursă a bolilor de piele

Căldura a început să scoată oamenii afară din case în căutarea unor oaze de răcoare. Piscinele şi ştrandurile publice au fost luate cu asalt de oamenii încălziţi de razele soarelui. Dar pe lângă racoarea pe care le-o aduc cetăţenilor, ele pot aduce şi apariţia unor boli de piele, de ochi şi de urechi.
Granulomul, furunculii, micozele sau pitiriazisul sunt boli de piele ce pot fi luate cu uşurinţă de la ştrand, deoarece în apa bazinelor, supraaglomerate vara, trăiesc microorganisme care le pot transmite.
Alte boli care se întâlnesc frecvent sunt conjunctivitele şi otitele micotice.
Angajaţii ştrandurilor respectă în general programele de curăţenie şi sunt investiţi mulţi bani pentru asigurarea igienei. De multe ori cauza apariţiei infecţiilor este igiena precară a unora din vizitatori.
Pentru a evita contactarea acestor boli se recomandă folosirea duşurilor, înainte şi după îmbăiere şi utilizarea papucilor atunci când vă deplasaţi în jurul bazinului. De asemenea dacă aveţi leziuni la nivelul pielii este de preferat să nu mergeşi la piscină.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.