JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Sfârşit de săptămână incediar

Astăzi vremea este frumoasă în toată ţara, la prânz se vor atinge izolat chiar şi 35 grade celsius. Târgoviştenii au şi ei parte de vreme frumoasă, în prezent temperatura este de 28 grade celsius, vântul bate slab şi nu se întrezăresc şanse de ploaie.
Meteorologii anunţă pentru sfârşitul acesta de săptămână temperaturi incendiare. Maine în Târgovişte se va înregistra la amiază temperatura de 31 grade celsius. Duminică temperaturile vor scadea putin, termometrele vor indica o temperatură de 29 grade celsius.
Pentru a putea suporta căldurile se recomandă consumul zilnic a 2,5 – 3 litri de lichide, fară a aştepta senzaţia de sete. Specialiştii ne sfătuiesc să consumăm un pahar de apă la fiecare 15-20 de minute. De asemenea se recomandă consumul de fructe şi legume proaspete (pepene roşu, galben, prune, roşii, castraveţi) , deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.
Trebuie ştiut că o doză de iaurt produce aceaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Consumul de alcool este de evitat, deoarce diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva caniculei şi favorizează deshidratarea.
De evitat este şi expunerea excesivă la soare. Soarele este principala noastră sursă de vitamina D, care ajută la absorţia calciului. Trebuie să pastrăm, totusi, o expunere moderată la soare astfel încât să menţinem cantitatea necesară de vitamina D. Expunerea excesivă este asociată cu riscul crescut de a dezvolta cancer de piele.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.