JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Nebaka,Nut,Nafava şi Nuja sunt cei patru câini nou veniţi în Padocul de câini al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa

Padocul de câini al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ)Dâmboviţa , s-a îmbogăţit de cu patru câini din rasa ciobănesc german şi ciobănesc belgian.Este vorba despre Nebaka,Nut,Nafava şi Nuja.. Special antrenaţi pentru misiunile de patrulare, însoţire şi aplanare stări conflictuale, precum şi pentru operaţiuni de urmărire, Nebaka,Nut,Nafava şi Nuja în vârstă de şapte luni,opt luni şi 10 luni  luni, s-au alăturat celorlalţi cinci câini aflaţi de câţiva ani în padoc. Dresajul pregătitor este  făcut de cadrele specializate Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ)Dâmboviţa.Sufofiţerii care îi îngrijesc pe cei patru câini şi se ocupă de dresajul lor în poligonul de pregătire din padoc sunt: serg.maj. ŞTEFAN Georgian, serg.maj. ION Sebastian, serg.maj. BUCUR Remus ,plt. CONSTANTIN Mihai:” Nebaka este un câine ciobănesc german,are şapte luni şi este antrenat pentru intervenţie şi pază.În perioada următoare vom merge la Şcoala de dresaj de la Sibiu.şi sper să fie unul dintre cei mai buni câini jandarmi” a declarat plt.Sebastin Ion.” Nut face parte din rasa ciobănesc belgian,este un câine foarte agresiv.Acum este în perioada de predresaj.Va merge şi la Sibiu după care se va intra cu el în serviciu ” a afirmat plt.maj.Ion Pleşa.” Nefava face parte din rasa ciobănesc german,este un câine foarte ataşabilşi este în perioada de predresaj.Răspunde foarte bine la comenzi ” a declarat plt.Mihai Constantin. ” Nuja este o căţea foarte ascultătoare.Un lucru foarte important este să te joci cu ea şi să comunici.Totul depinde de jandar care trebuie să-i placă să lucreze cu câinele.Lucrăm zilnic cu câinii de serviciu .Deşi nu sunt conductorul ei ,mă înţeleg foarte bine cu ea.Imi place ceea ce fac ” a  afirmat plt.Costel Ofilat.Majoritatea câinilor jandarmi dâmboviţeni sunt de însoţire, având în vedere că sarcina principală a unităţii de jandarmi este patrularea şi păstrarea ordinii publice:” Avem nouă câini de serviciu.Sunt din rasa ciobănesc belgian şi ciobănesc german.Cei patru care sunt în mmentul de faţă la activităţile de pregătire sunt în perioada de predresaj.După această perioadă de predresaj vor participa la un alt curs de dresaj la Sibiu .Sunt însoţitorii nostri de nădejde pe timpul îndeplinirii unei misiuni a declarat lt.colonel Viorel Matei,inspectorul şef IJJ Dâmboviţa.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.