JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Şoselele groazei.21 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidentele rutiere din Dâmboviţa

De la începutul acestui an şi până în prezent ,în judeţul Dâmboviţa s-au produs 55 de accidente rutiere. 21 de persoane decedate şi alte 42 de persoane rănite grav .Acesta este bilanţul evenimentelor rutiere produse pe şoselele din Dâmboviţa .Fâcând o comparaţie cu perioada similară a anului trecut, se înregistrează o creştere a numărului victimelor care au decedat în accidente rutiere, de la 16 la 21 ,şi o scădere a numărului celor care au suferit vătămări corporale, de la 52 la 42 . Viteza peste limitele legale sau neadaptată la condiţiile de drum, depăşirile neregulamentare, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neasigurarea la schimbarea direcţiei de deplasare, dar şi imprudenţa în traversarea drumului,sunt principale cauze ale producerii evenimentelor rutiere grave.Poliţiştii rutieri le recomandă tuturor conducătorilor auto cât şi celorlalţi participanţi la trafic să respecte regulile de circulaţie şi să adopte o conduită preventivă în trafic.

Stimaţi conducători auto, înainte de a pleca la drum:

-Informaţi-vă cu privire la starea drumului şi prognoza meteo;
-Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mâna, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare;
-Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante si trusa medicală de prim-ajutor;
-Viteza excesivă sau neadaptarea la particularităţile de drum si de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere!
-Nu efectuaţi depăşiri neregulamentare!
-Folosiţi corect luminile pe timp de noapte sau ploaie abundentă;
-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!
-Folosiţi centura de siguranţă! Aceasta vă poate salva viaţa în caz de accident!
-Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
-Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călatoriile, încât sa nu parcurgeti într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.