JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

2 milioane de lei alocă Guvernul pentru TBT 8X8

Guvernul a alocat suma de 2 milioane de lei din fondul de rezerva bugetara pentru finantarea programului de cercetare- dezvoltare
Dupa 20 de ani, cam aceasta ar fi sintagma care caracterizeaza actul normativ initiat de guvern, de finantare a unui proiect de cercetare in industria de aparare romaneasca, ce va fi pus la punct de Automecanica Moreni. Si, aceasta cand industria de profil era cu un picior in groapa. “O astfel de decizie este asteptata de 20 de ani! Si au fost multi ministri care au promis asemenea lucruri, dar nici unul nu s-a tinut de cuvant. In octombrie, cand ne-am intalnit cu ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si cu Bogdan Hosu, ministrul a spus: vreau un program strategic romanesc, pentru Romania, un transportor facut la Moreni si numai la Moreni”, a declarat Constantin Bucuroiu, liderul sindicalistilor morenari.
Automecanica a gandit, proiectat si executat doua transportoare SAUR 1 si SAUR 2, primul prezent in teatre de operatiuni internationale. TBT 8×8 va fi, insa, varful de linie al productiei autohtone de tehnica auto militara. “TBT este in momentul de fata la stadiul de idée, la stadiul de cerinta. Deci, armata a venit cu un plan de cerinte, iar Uzina Automecanica Moreni trebuie sa-l puna in fapt.”, a mai spus Bucuroiu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.